Έκλεβαν οχήματα από την Ισπανία και τα έστελναν στην Κύπρο- Που εντοπίστηκαν μερικά από αυτά

Έκλεβαν οχήματα από την Ισπανία και τα έστελναν στην Κύπρο- Που εντοπίστηκαν μερικά από αυτά

Δεκαέξι αυτοκίνητα που κλάπηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2017, από χώρα της Ευρώπης, φαίνεται να έφτασαν στην Κύπρο, σύμφωνα με μήνυμα της EUROPOL, προς την Αστυνομία Κύπρου.

Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό οργανισμό, τα οχήματα, που κλάπηκαν από την Ισπανία, μεταξύ των ημερομηνιών 24 Ιανουαρίου και 17 Φεβρουαρίου 2017, φαίνεται να εισήχθησαν στην Κύπρο με πλοίο, μέσω Πορτογαλίας.

Αμέσως μετά τη λήψη της πληροφορίας, στήθηκε επιχείρηση σε συνεργασία με το Τμήμα Τελωνείων, για εντοπισμό και κατάσχεση των εν λόγω οχημάτων. Μετά από έρευνα, που διενεργήθηκε στο λιμάνι Λεμεσού, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα, από τα πιο πάνω κλοπιμαία οχήματα.

Από διαγνωστικό έλεγχο, που διενεργήθηκε στα οχήματα αυτά, μέσω των αντιπροσωπειών τους στην Κύπρο, διαπιστώθηκε ότι η ταυτότητα των συγκεκριμένων οχημάτων, δεν ταυτίζεται με αυτή που αναφέρεται στα οχήματα.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα δώδεκα κλοπιμαία οχήματα, από περαιτέρω έρευνες που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι αυτά, έφθασαν στην Κύπρο, ωστόσο εξήχθησαν ξανά σε χώρα της Ασίας, πριν από τη λήψη του μηνύματος από την EUROPOL.

*φώτο αρχείου

 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό επανέρχεται, έστω δειλά, στο διεθνές προσκήνιο, η Λευκωσία στέλνει σαφή μηνύματα προς τα Ηνωμένα Έθνη, εκφράζοντας τόσο τη βούλησή της για συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας όσο και την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διαχρονική πρακτική τήρησης ίσων αποστάσεων. Οι πρόσφατες Εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτέλεσαν την αφορμή για να επαναδιατυπωθεί η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν αποτυπώνει με ακρίβεια τις πραγματικότητες επί του εδάφους, οι οποίες πηγάζουν από τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή.