Τα κτήρια των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Κύπρου θα φέρουν τις ονομασίες των 12 αρχαίων βασιλείων της αρχαίας Κύπρου

Τα κτήρια των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Κύπρου θα φέρουν τις ονομασίες των 12 αρχαίων βασιλείων της αρχαίας Κύπρου

Τις ονομασίες των 12 αρχαίων βασιλείων της αρχαίας Κύπρου θα φέρουν τα ισάριθμα κτήρια των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, τα κτήρια των φοιτητικών εστιών θα λάβουν τις ονομασίες Λήδρα, Ιδάλιον, Χύτροι, Σαλαμίνα, Κίτιον, Λάπηθος, Ταμασσός, Αμαθούς, Κούριον, Πάφος, Μάριον και Σόλοι.

Πέραν του ονόματος του κυπριακού βασιλείου, κάθε κτήριο θα φέρει και το όνομα του εκάστοτε δωρητή που θα χρηματοδοτήσει έργο και δράσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η ονομασία των φοιτητικών εστιών επιλέγηκε ύστερα από εσωτερικό διαγωνισμό που διεξήχθη  για την επιλογή ονόματος, με μεγάλη συμμετοχή των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.  Στο πλαίσιο του εσωτερικού διαγωνισμού για την επιλογή ονόματος των φοιτητικών εστιών υποβλήθηκαν συνολικά 59 πιθανές ονομασίες από φοιτητές, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό.

Η πρόταση που τελικά επελέγη για την ονομασία των Φοιτητικών Εστιών του Πανεπιστημίου Κύπρου από το Πρυτανικό Συμβούλιο είναι  οι ονομασίες των 12 αρχαίων κυπριακών βασιλείων, η οποία υποβλήθηκε από τον διδακτορικό φοιτητή  στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δημήτρη Δημητρίου.

Στην αρχαία Κύπρο αναφέρονται 12 συνολικά βασίλεια, το καθένα με αστικό και διοικητικό του κέντρο μια ομώνυμη πόλη. Τα 12 βασίλεια δεν συνυπήρξαν κατά τη διάρκεια της αρχαιότητας και ο αριθμός τους κυμαίνεται κατά χρονολογική περίοδο. 

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης ανέφερε ότι πρόκειται για μια ακόμη επωνυμία που δίδεται σε κτηριακές εγκαταστάσεις του Oργανισμού με την ενεργό συμμετοχή μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. «Η πρόταση προήλθε από φοιτητή πράγμα που καταδεικνύει ότι οι φοιτητές μας δεν ξεχνούν την ιστορία, και τις ρίζες τους», επεσήμανε

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE