Στις 11 Μαΐου η ανακοίνωση της ποινής στο γιατρό Δ. Αριστοδήμου

Στις 11 Μαΐου η ανακοίνωση της ποινής στο γιατρό Δ. Αριστοδήμου

Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας θα ανακοινώσει στις 11 Μαΐου, στις 09:00, την ποινή που θα επιβάλει στο Διευθυντή της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, Δάφνη Αριστοδήμου, ο οποίος έχει ήδη προβεί σε παραδοχή των κατηγοριών.

Ο Δάφνης Αριστοδήμου αντιμετωπίζει εννέα κατηγορίες, που αφορούν στα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της δωροληψίας για επίδειξη εύνοιας.

Τα δύο αυτά αδικήματα επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης τρία χρόνια.

Αρχικά, ο Δρ. Αριστοδήμου αντιμετώπιζε 30 κατηγορίες, εκ των οποίων οι 20 έχουν ήδη ανασταλεί, με την τροποποίηση του κατηγορητηρίου.

Σημειώνεται ότι από το κατηγορητήριο έχουν αποσυρθεί τα αδικήματα που αφορούν δεκασμό δημόσιου λειτουργού, της δωροληψίας από δημόσιο αξιωματούχο, της απόσπασης από δημόσιο λειτουργό, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο Δάφνης Αριστοδήμου, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή για μίζες ύψους 2.685 ευρώ που έλαβε από το ιδιωτικό Ακουολογικό Κέντρο Ευθυμιάδη, αφορούν την περίοδο 2008 -2011.

Σημειώνεται πως ο γιατρός Αριστοδήμου δεσμεύτηκε να είναι παρών στην επόμενη δικάσιμο με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Στην τεράστια πρόοδο που έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι σήμερα με τελικό στόχο την πλήρη ένταξη της Κύπρου στον χώρο Σένγκεν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, για το συγκεκριμένο θέμα.