ΤΟΥΡΚΙΑ: Νέο κύμα εκκαθαρίσεων από τον Ερντογάν - Απολύθηκαν 3.974 δημόσιοι λειτουργοί

ΤΟΥΡΚΙΑ: Νέο κύμα εκκαθαρίσεων από τον Ερντογάν -  Απολύθηκαν 3.974 δημόσιοι λειτουργοί

Οι τουρκικές αρχές εκδίωξαν σχεδόν 4.000 λειτουργούς από τις δημόσιες υπηρεσίες, τον στρατό και τη χωροφυλακή, σύμφωνα με έκτακτο διάταγμα που δημοσιεύει την Κυριακή 30/04 η Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης, σε ένα νέο κύμα εκκαθαρίσεων που έχει σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.

Μεταξύ αυτών που εκδιώχθηκαν, 1.127 είναι υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένων δεσμοφυλάκων και διοικητικών υπαλλήλων, 484 ακαδημαϊκοί και 201 υπάλληλοι του υπουργείου Θρησκευτικών Υποθέσεων, σύμφωνα με το διάταγμα που κατονομάζει όλους τους δημοσίους λειτουργούς τους οποίους αφορά το μέτρο.

Περίπου 120.000 άνθρωποι έχουν ήδη παυθεί από θέσεις εργασίας σε δημόσιες υπηρεσίες και στον ιδιωτικό τομέα και περισσότεροι από 40.000 έχουν συλληφθεί, μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.