Ξεκινάει η νέα Παγκύπρια εκστρατεία της Αστυνομίας – Τι θα ελέγχει και γιατί

Ξεκινάει η νέα Παγκύπρια εκστρατεία της Αστυνομίας – Τι θα ελέγχει και γιατί

Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για πρόληψη και μείωση των τροχαίων συγκρούσεων και ιδιαίτερα των σοβαρών και θανατηφόρων, η Αστυνομία εξαγγέλλει παγκύπρια εκστρατεία ελέγχου για χρήση ζώνης ασφαλείας, η οποία θα ξεκινήσει από αύριο Δευτέρα 1η Μαΐου 2017 και θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 7/5/2017.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί εξίσου στη χρήση ζώνης ασφαλείας και στα πίσω καθίσματα, όπου το ποσοστό χρήσης είναι χαμηλότερο σε σχέση με τη χρήση στα μπροστινά καθίσματα, καθώς και στη χρήση των παιδικών καθισμάτων.

Σκοπός της εκστρατείας είναι να επιτευχθεί μέσω της αστυνόμευσης, η ευαισθητοποίηση των οδηγών και επιβατών μηχανοκινήτων οχημάτων ώστε με την είσοδό τους στο όχημα να προσδένουν τη ζώνη ασφαλείας τους, με απώτερο στόχο την πρόληψη/μείωση των σοβαρών και θανάσιμων τραυματισμών σε οδικές τροχαίες συγκρούσεις.

Σημειώνεται ότι, η ζώνη ασφαλείας παραμένει το πιο αποτελεσματικό χαρακτηριστικό ασφαλείας στα μηχανοκίνητα οχήματα. Σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), είναι αποδεδειγμένο ότι σε μια οδική τροχαία σύγκρουση οι αερόσακοι του οχήματος μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, παρέχοντας προστασία σύμφωνα με το σχεδιασμό κατασκευής τους, μόνο εάν οι επιβαίνοντες στο όχημα έχουν προσδεθεί με τις ζώνες ασφαλείας τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE