Γιατί οι εξωγήινοι μπορεί να ήρθαν στη Γη και να έφυγαν

Γιατί οι εξωγήινοι μπορεί να ήρθαν στη Γη και να έφυγαν

Υπήρχε εξωγήινη ζωή στη Γη; Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο καθηγητής αστρονομίας και αστροφυσικής του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, Τζέισον Ράιτ.

Σύμφωνα με τον Ράιτ η Γη φιλοξένησε μια περίοδο, πολύ πριν την ανθρωπότητα, εξωγήινη ζωή που ήταν τεχνολογικά προηγμένη, όμως στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Μάλιστα, θεωρεί ότι το συγκεκριμένο «είδος» μπορούσε να ζήσει στη Γη, την Αφροδίτη ή και τον Άρη.

Όπως λέει, τα ίχνη τους μπορεί να είναι ανιχνεύσιμα κάτω από ορισμένες επιφάνειες αυτών των πλανητών.

Όσο για το λόγο που εξαφανίστηκαν;

Ο Ράιτ υποστηρίζει ότι υπήρξε κάποιο δραματικό συμβάν, όπως κατακλυσμοί ή βροχή κομητών, αλλά σε ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα το οποίο εξαφάνισε το συγκεκριμένο είδος. Αλλά ακόμα και χωρίς κάποιο ιδιαίτερα συμβάν, οι εξωγήινοι είναι πιθανό απλά να εγκατέλειψαν το σύστημά μας γιατί έπαψαν να είναι πια τόσο τεχνολογικά εξελιγμένοι ή να αποφάσισαν να «κατακτήσουν» άλλους γαλαξίες.

 

Από PROnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Γεραπετρίτης: Καταφέραμε να αναζωογονήσουμε τις συνομιλίες για Κυπριακό

Γεραπετρίτης: Καταφέραμε να αναζωογονήσουμε τις συνομιλίες για Κυπριακό

Για αναζωογόνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό έκανε λόγο ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης που είχε σήμερα με την ομόλογό του της Σλοβενίας στη Λιουμπλιάνα. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου λέγοντας ότι παραχωρήσεις από το κράτος δικαίου και τις πολιτικές ελευθερίες δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές.