ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρομοκρατημένοι στα κατεχόμενα! Τουρκοκύπριοι αγοράζουν κροκόδειλους από τις ελεύθερες περιοχές και τους πετάνε όπου βρουν

Τρομοκρατημένοι στα κατεχόμενα! Τουρκοκύπριοι αγοράζουν κροκόδειλους από τις ελεύθερες περιοχές και τους πετάνε όπου βρουν

Σε ισχυρισμούς ότι στο φράγμα στο κατεχόμενο Κιόνελι υπάρχουν κροκόδειλοι αναφέρεται δημοσίευμα στην ηλεκτρονική «Κίπρις σον ντακικά», το οποίο αναφέρεται σε δηλώσεις του ζωολόγου Μερτ Μπεσίκτας εκ μέρους του ζωολογικού κήπου στο Βουνό, σχετικά με οδηγίες που έχει πάρει από τις «κτηνιατρικές υπηρεσίες» να ερευνήσει καταγγελίες για ύπαρξη κροκοδείλων στο εν λόγω φράγμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Μπεσίκτας ανέφερε ότι κατά τις πρώτες έρευνες που έγιναν δεν υπήρξαν στοιχεία που να φανερώνουν ότι στο φράγμα υπάρχουν κροκόδειλοι ενώ σε δηλώσεις του ο «διευθυντής» των κτηνιατρικών υπηρεσιών Χουσεΐν Ατάμπεν διέψευσε ότι έχουν δοθεί τέτοιες οδηγίες.

Ο κ. Μπεσίκτας είπε ότι το ενδεχόμενο να υπάρχουν κροκόδειλοι είναι μεγάλο αφού πολλοί τ/κ αγοράζουν στην τιμή των 200 ευρώ κροκόδειλους από τις ελεύθερες περιοχές και αφού τους μεταφέρουν παράνομα στα κατεχόμενα τους φροντίζουν μέχρι να μεγαλώσουν αλλά οι δυσκολίες που υπάρχουν στην περιποίηση ενός ενήλικα κροκόδειλου οδηγούν τους ιδιοκτήτες τους να τους αφήσουν σε φράκτες και ποταμούς.

Ανέφερε ακόμα ότι η παράνομη μεταφορά στα κατεχόμενα εξωτικών και άλλων ζώων επηρεάζει το σύστημα της πανίδας στα κατεχόμενα ενώ έκανε αναφορά στον εντοπισμό ρακούν και διαφόρων ειδών φιδιών, τα οποία δεν ευδοκιμούν στην Κύπρο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση - Απειλές Χεζμπολάχ: Πώς μια πολεμική σύρραξη θα μας επηρεάσει οικονομικά - Οι πτυχές και τα ακραία σενάρια

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

Απόστολος Λύτρας: Πρώτη νύχτα στη φυλακή - Τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης - Φωτογραφίες και βίντεο

Άννα Βίσση: Μας δείχνει στο Instagram το νέο της κούρεμα - Δείτε φωτογραφία

Πυρκαγιά σε εξοχική κατοικία τα ξημερώματα - Εκτεταμένες ζημιές, επηρεάστηκαν και παλιά οχήματα



Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Σε μία προσπάθεια να ξανασυστηθούν στους πολίτες που τους γύρισαν την πλάτη, βρίσκονται οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες μέσα από τα συλλογικά όργανα προβαίνουν σε απολογισμό του αποτελέσματος των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Μπορεί για τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ οι απώλειες σε ψήφους να ήταν μεγάλες, όμως όπως έχουμε γράψει ξανά, το καθένα από τα δύο μεγάλα κόμματα κρύφτηκαν προς το παρόν πίσω από τις «νίκες» τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top