Το Κυπριακό απασχόλησε τη «βουλή» στα κατεχόμενα

Το Κυπριακό απασχόλησε τη «βουλή» στα κατεχόμενα

Το Κυπριακό ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν σήμερα, συνεδρία της "βουλής" στα κατεχόμενα από όπου μεταδίδεται ότι ο “υπουργός εξωτερικών” Ταχσίν Ερτουγρούλογλου ισχυρίστηκε ότι συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί μόνο μεταξύ ίσων αλλά οι συνομιλίες δεν απεικονίζουν ισότητα.

Ο "υπεξ" προέβαλε επίσης τον ισχυρισμό ότι η ε/κ πλευρά χρησιμοποιεί το πλεονέκτημα ότι αναγνωρίζεται και δείχνει ως μειονότητα τους Τουρκοκύπριους.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα είναι δυνατό να εξευρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στη βάση της ισότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE