Τραμπ και Πούτιν συμφώνησαν να βάλουν τέλος στον πόλεμο της Συρίας

Τραμπ και Πούτιν συμφώνησαν να βάλουν τέλος στον πόλεμο της Συρίας

Οι σημαντικές εξελίξεις αποδεικνύονται στην πράξη... Σε κάθε περίπτωση, η απευθείας επικοινωνία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν αποτελεί από μόνο της είδηση.

 Πόσo μάλλον, όταν οι ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, αντιστοίχως, καταλήγουν σε συμφωνία προκειμένου να βάλουν ένα τέλος στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη για πολλά χρόνια στη Συρία, με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες.

Οι δύο άνδρες μίλησαν για το συριακό και αποφάσισαν να κάνουν ό,τι χρειαστεί, ο καθένας από την πλευρά του, ώστε να μπει ένα τέλος στον εμφύλιο. Η συζήτηση έγινε ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι συνομιλίες για την παύση πυρός, με τη συμμετοχή των διεθνών δυνάμεων και εκπροσώπων της πλευράς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και των ενόπλων τμημάτων της αντιπολίτευσης.

Μία πρώτη συμφωνία αφορά τη δημιουργία ουδέτερων ζωνών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα η ανθρωπιστική κρίση. Η δεύτερη απόφαση που έλαβαν οι δύο ηγέτες, ήταν η άμεση αποστολή (3 και 4 Μαΐου) ενός Αμερικανού εκπροσώπου στο Καζακστάν, ο οποίος θα λάβει μέρος στις συνομιλίες που διεξάγονται στα Άστανα.

Πούτιν και Τραμπ μίλησαν επίσης για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, καθώς και την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην κορεατική χερσόνησο και ειδικότερα με τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η Άγκυρα ανοίγει τα χαρτιά της, η Ολγκίν αναζητεί διέξοδο και η Λευκωσία μετρά τις προθέσεις της Τουρκίας

Κυπριακό: Η Άγκυρα ανοίγει τα χαρτιά της, η Ολγκίν αναζητεί διέξοδο και η Λευκωσία μετρά τις προθέσεις της Τουρκίας

Έντονη διπλωματική κινητικότητα, παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες, συνθέτουν το σκηνικό που διαμορφώνεται στο Κυπριακό, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την προγραμματισμένη τριμερή συνάντηση της Δευτέρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE