Τον έβαλε στην φυλακή άδικα για τρία χρόνια - Κομπογιαννίτης ο μάρτυρας

Τον έβαλε στην φυλακή άδικα για τρία χρόνια - Κομπογιαννίτης ο μάρτυρας

Το Κακουργιοδικείο χειρίστηκε μάρτυρα κατηγορίας χωρίς καμία ειδική γνώση στα παρκόμετρα βασίζοντας την μαρτυρία του ως άριστη,

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον «Πολίτη», τρία σχεδόν χρόνια μετά την καταδίκη του από το Κακουργιοδικείο, αθωώθηκε από το Εφετείο, ο υπάλληλος του  Δήμου Πάφου Ανδρέας Νικολάου.

Το  Εφετείο διαπίστωσε ότι τελικά ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας, Κώστας Λιασίδης δεν είχε καμία σχέση με την πραγματογνωμοσύνη και όμως η μαρτυρία του έγινε δεκτή ως μαρτυρία εμπειρογνώμονα.

Υπενθυμίζουμε πως ο Ανδρέας Νικολάου είχε βρεθεί ένοχος σε 183 κατηγορίες για κλοπή 207.000 ευρώ από παρκόμετρα του Δήμου Πάφου την περίοδο 200-2012.

Στο διακστήριο, ο κ. Κώστας Λιασίδης κατάθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας, ο οποίος εργαζόταν ως λογιστικός λειτουργός με σύμβαση ορισμένου χρόνου στον Δήμο Πάφου.

Συγκεκριμένα ο κ . Λιασίδης έκανε εκτιμήσεις για τα ποσά που είχαν κλαπεί  και υπολόγιζε απώλειες με την «συνείδησή» του.

Μάλιστα, είχε πει ότι ο ίδιος σε έναν μήνα αν και λογιστής, μέσω επικοινωνίας του με την Αγγλία, προσπάθησε να μάθει πως δουλεύουν οι μηχανές.

Το Εφετείο στην απόφασή του σημειώνει πως  ο  κ. Λιασίδης δεν είχε ούτε ακαδημαϊκές γνώσεις ούτε εμπειρία στα θέματα παρκόμετρων και το Κακουργιοδικείο δεν φάνηκε να προβληματίζεται, κρίνοντας την μαρτυρία του ως άριστη.

Ο κατηγορούμενος απαλλάχθηκε και αθωώθηκε σε όλες τις κατηγορίες.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υπάρχει σήμερα ένα παράθυρο ελπίδας» για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υπάρχει σήμερα ένα παράθυρο ελπίδας» για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών

Με αναφορά στην ιστορική σημασία της ανεξαρτησίας αλλά και στις συνεχιζόμενες προκλήσεις του Κυπριακού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο τηλεοπτικό του μήνυμα για την 65η επέτειο από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόνισε ότι, παρά τις δυσκολίες, «υπάρχει σήμερα ένα παράθυρο ελπίδας» για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών, σημειώνοντας τη σημασία της ενεργότερης εμπλοκής της διεθνούς κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE