ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν μένουμε στις εξαγγελίες έργων, λέει από την Πάφο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Δεν μένουμε στις εξαγγελίες έργων, λέει από την Πάφο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Δεν μένουμε απλά στις εξαγγελίες έργων, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι «ενδεχομένως για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας υπάρχει υλοποίηση έργων».

Σε δηλώσεις του στην Πάφο, μετά την συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τους φορείς της πόλης και Επαρχίας Πάφου, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως ο Πρόεδρος ξεκινά από την Πάφο μια περιοδεία σε όλες τις Επαρχίες της Κύπρου, όπως και πριν από δύο χρόνια.

Πρόσθεσε ότι μέσα από τη συζήτηση με τις τοπικές αρχές θα εξεταστεί ο τρόπος υλοποίησης όλων όσων είχαν ανακοινωθεί πριν δυο χρόνια, ενώ θα συζητηθούν και οι ανάγκες της κάθε Επαρχίας και αλλά και των λύσεων που θα πρέπει να βρεθούν από κοινού.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη σημερινή συνάντηση με τις τοπικές αρχές της Πάφου, υπενθύμισε πως το 2015 είχαν ανακοινωθεί για την Επαρχία Πάφου 23 έργα. Από αυτά, συνέχισε, τα 20 είτε έχουν υλοποιηθεί, είτε βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης.

Στο σημείο αυτό, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γιατί, όπως επεξήγησε, «αυτά τα έργα ήταν ώριμα και προσφέρονταν για να γίνει αυτός ο σημαντικός βαθμός υλοποίησης».

Χαρακτήρισε μάλιστα σημαντικό, σε σχέση με τις αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι είναι έργα που βρίσκονται ήδη στον προϋπολογισμό του Κράτους και όχι απλές ανακοινώσεις οι οποίες οικονομικά θα μελετηθούν στο μέλλον.

Παραίτηση Σ.Χάσικου

Σε ερώτηση αναφορικά με την παραίτηση του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως γίνονται σκέψεις από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δεν θα απέκλεια, είπε, κανένα σενάριο, όμως «δεν προκύπτει από τις μέχρι στιγμής σκέψεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ένας ευρύς ανασχηματισμός», ενώ πρόσθεσε πως αυτό αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα του Προέδρου.

Είπε εξάλλου πως στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Όσον αφορά το πόρισμα του Γενικού Εισαγγελέα για τη διαφθορά στην Αστυνομία, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μελετά το θέμα που έχει προκύψει. Πολύ σύντομα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις ενέργειες τις οποίες θα προχωρήσει, κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 52χρονου στο Παραλίμνι

Μείωση ποινής σε καταδικασθέντα για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης κατά ανήλικης - Ποιος ο λόγος

Στο κελί 16χρονος - Σκόρπισε τον τρόμο σε δομή ανηλίκων κρατώντας «πιστόλι»

Λιμάνι Λάρνακας: Ζητά ενημέρωση από Υπ. Μεταφορών η Επ. Ανάπτυξης – Δεν παρέλαβε τις άδειες για έργα η εταιρεία Kition

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες



Μονή Αββακούμ: Πολύωρη η ανάκριση του Νεκτάριου - Οι πρώτες δηλώσεις των δικηγόρων

Μονή Αββακούμ: Πολύωρη η ανάκριση του Νεκτάριου - Οι πρώτες δηλώσεις των δικηγόρων

Σε δηλώσεις προέβη ο δικηγόρος, Αναστάσιος Βαβούσκος, μετά το πέρας της ανάκρισης του εν αργία Ηγούμενου της Μονής Αββακούμ, Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top