Ο Ολάντ εύχεται ο Μακρόν να συγκεντρώσει το ψηλότερο ποσοστό

Ο Ολάντ εύχεται ο Μακρόν να συγκεντρώσει το ψηλότερο ποσοστό

Ο απερχόμενος Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εκτίμησε σήμερα ότι ο κεντρώος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές Εμανουέλ Μακρόν «πρέπει» να συγκεντρώσει «το πιο υψηλό ποσοστό» στον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί την Κυριακή.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν πρέπει να συγκεντρώσει το υψηλότερο ποσοστό και κατά συνέπεια η άκρα δεξιά το πιο χαμηλό», δήλωσε ο Ολάντ.

«Αυτό που θα μετρήσει είναι το ποσοστό, το εύρος» της διαφοράς μεταξύ των δύο υποψηφίων, εκτίμησε ο απερχόμενος Πρόεδρος.

Εξάλλου ο σοσιαλιστής Ολάντ εξέφρασε τη «λύπη» του που «το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο έφτασε σε αυτό το επίπεδο και βρίσκεται στον δεύτερο γύρο». «Λυπάμαι που δεν έπεισα τους Γάλλους να μην κάνουν αυτή την επιλογή», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.