Πράματα και θάματα στον τομέα διαχείρισης ιατρικών αποβλήτων - Μολυσματικές ασθένειες έξω από τα σπίτια μας

Πράματα και θάματα στον τομέα διαχείρισης ιατρικών αποβλήτων - Μολυσματικές ασθένειες έξω από τα σπίτια μας

Πράματα και θάματα γίνονται στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων. Κι όταν χρησιμοποιούμε τον όρο «πράματα και θάματα» μιλάμε για σοβαρές παραλείψεις που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Όπως έγκυρα πληροφορείται το ThemaOnline, η διαχείριση των ιατρικών αποβλήτων δεν γίνεται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Πιο συγκεκριμένα, ιατρικά απόβλητα καταλήγουν σε χωματερές ή βρίσκονται σε κάδους απορριμάτων έξω από τις οικίες συμπολιτών μας.

Υπάρχουν συγκεκριμένα έντυπα που πρέπει να υπογράφονται και τα οποία διασφαλίζουν ότι η διαδικασία παραλαβής και καταστροφής αποβλήτων γίνεται με τρόπο ώστε να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής.

Αυτά τα έγγραφα, ωστόσο, που έπρεπε να φέρουν τις υπογραφές (1) γιατρών, (2) παραληπτών και (3) διαχειριστών των αποβλήτων, δεν συμπληρώνονται σε πολλές περιπτώσεις.

Το 70% των γιατρών δεν υπογράφουν και με απλά λόγια η νομοθεσία δεν τηρείται.

Μοναδικός χαμένος απ΄ όλη αυτή την ιστορία είναι ο Κύπριος πολίτης και δη όσοι συμπολίτες μας διαμένουν κοντά σε ιδιωτικά ή δημόσια νοσηλευτήρια. Πώς μπορεί να είναι ασφαλείς όταν δεν τηρούνται οι διαδικασίες με απόβλητα που φέρουν μολυσματικές ασθένειες;

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Οι Βρυξέλλες γίνονται το επόμενο κρίσιμο διπλωματικό τεστ-Στο επίκεντρο η αποστολή της Ολγκίν και η άτυπη πενταμερής

Κυπριακό: Οι Βρυξέλλες γίνονται το επόμενο κρίσιμο διπλωματικό τεστ-Στο επίκεντρο η αποστολή της Ολγκίν και η άτυπη πενταμερής

Η διπλωματική κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό εισέρχεται σε μία από τις πιο κρίσιμες φάσεις των τελευταίων μηνών, με το βλέμμα να στρέφεται πλέον στις Βρυξέλλες. Μετά τις διαδοχικές δημόσιες παρεμβάσεις του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυπριακής κυβέρνησης, οι επόμενες ημέρες αναμένεται να κρίνουν κατά πόσο υπάρχουν οι προϋποθέσεις, για τη σύγκληση της άτυπης πολυμερούς διάσκεψης, η οποία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό των Ηνωμένων Εθνών, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου, ή στις αρχές Αυγούστου.

BEST OF TOTHEMAONLINE

Όπλα είπα λέω 

Όπλα είπα λέω