Πράματα και θάματα γίνονται στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων. Κι όταν χρησιμοποιούμε τον όρο «πράματα και θάματα» μιλάμε για σοβαρές παραλείψεις που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Όπως έγκυρα πληροφορείται το ThemaOnline, η διαχείριση των ιατρικών αποβλήτων δεν γίνεται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Πιο συγκεκριμένα, ιατρικά απόβλητα καταλήγουν σε χωματερές ή βρίσκονται σε κάδους απορριμάτων έξω από τις οικίες συμπολιτών μας.
Υπάρχουν συγκεκριμένα έντυπα που πρέπει να υπογράφονται και τα οποία διασφαλίζουν ότι η διαδικασία παραλαβής και καταστροφής αποβλήτων γίνεται με τρόπο ώστε να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής.
Αυτά τα έγγραφα, ωστόσο, που έπρεπε να φέρουν τις υπογραφές (1) γιατρών, (2) παραληπτών και (3) διαχειριστών των αποβλήτων, δεν συμπληρώνονται σε πολλές περιπτώσεις.
Το 70% των γιατρών δεν υπογράφουν και με απλά λόγια η νομοθεσία δεν τηρείται.
Μοναδικός χαμένος απ΄ όλη αυτή την ιστορία είναι ο Κύπριος πολίτης και δη όσοι συμπολίτες μας διαμένουν κοντά σε ιδιωτικά ή δημόσια νοσηλευτήρια. Πώς μπορεί να είναι ασφαλείς όταν δεν τηρούνται οι διαδικασίες με απόβλητα που φέρουν μολυσματικές ασθένειες;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Τι κερδίζει τελικά η Κύπρος από την παροχή ευκολιών και υποδομών στις ΗΠΑ;
• Προέβλεψαν οι Simpsons τον νικητή των αμερικάνικων εκλογών;
• Καιρός: Πού κυμαίνεται σήμερα η θερμοκρασία - Θα δούμε βροχές στο «μενού»; Δείτε αναλυτικά
• Έκλεψε κοσμήματα αξίας 15 χιλιάδων ευρώ από χρυσοχοείο στη Λάρνακα - Χειροπέδες σε 36χρονο
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις