ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν στο Πεκίνο

Συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν στο Πεκίνο

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας συναντάται στο Πεκίνο με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συνάντηση θα γίνει στο περιθώριο του Belt and Road Forum for International Cooperation που διοργανώνει η κινεζική κυβέρνηση.

Μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων και Υποδομών (AIIB), Γκου Σου, και κατόπιν με τον Πρόεδρο της Βιομηχανικής και Εμπορικής Τράπεζας της Κίνας (ICBC), Τζουν Λι.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι σταυροδρόμι τριών ηπείρων, αποτελεί σημαντικό κόμβο στον τομέα της οικονομίας, της ενέργειας, του πολιτισμού και μπορεί να γίνει η γέφυρα ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη. Προέβη στις δηλώσεις αυτές  κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ σήμερα.

Επίσης, κατά την ομιλία του στο 2ο Ελληνοκινεζικό Φόρουμ Πόλεων στο Πεκίνο, είπε ότι  θέλουμε μια συνεργασία στρατηγικής σημασίας, μακράς πνοής και όχι συγκυριακή, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα.

Δήλωσε ακόμη ότι το Σεπτέμβριο αναμένεται να αρχίσουν οι απευθείας αεροπορικές πτήσεις στη γραμμή Αθήνα-Πεκίνο, οι οποίες θα δώσουν νέα ώθηση στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στη Λάρνακα: 29χρονος μοτοσικλετιστής το νέο θύμα της ασφάλτου - Στη δημοσιότητα το όνομά του

Τάφος - Οπλοστάσιο: Ενώπιον Δικαστηρίου οι δύο συλληφθέντες - Δείτε φωτογραφία από τα όπλα που βρήκαν οι Αρχές

Πρατήρια καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Κωνσταντίνου και Ελένης: Πόσοι Κύπριοι γιορτάζουν σήμερα - Oι παραλλαγές των ονομάτων και η ιστορία των Αγίων

Adele: Τα συγχαρητήρια που έδωσε δημόσια στην κόρη του συντρόφου της



ΔΗΚΟ: Παρωχημένες προεκλογικές νοοτροπίες ή δημοσκοπικός πανικός

ΔΗΚΟ: Παρωχημένες προεκλογικές νοοτροπίες ή δημοσκοπικός πανικός

Όσο πλησιάζουμε στις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου, το προεκλογικό σκηνικό παίρνει φωτιά, με τα κόμματα να επιστρατεύουν όλο το δυναμικό τους για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρά τις δημοσκοπήσεις, όσες είδαν το φως της δημοσιότητας και τα όσα καταγράφονται, τα κόμματα προχωρούν σε δικές τους εσωτερικές δημοσκοπήσεις στις οποίες καταγράφονται οι προθέσεις των ψηφοφόρων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top