ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε τον Τσίπρα για το μεγάλο του ενδιαφέρον στο Κυπριακό

Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε τον Τσίπρα για το μεγάλο του ενδιαφέρον στο Κυπριακό

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για τη στήριξη που παρέχει η Ελλάδα για την εξεύρεση «δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό», όπως έγραψε ο κ. Τσίπρας στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Διπλωματική πηγή δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι στη συνάντηση, η οποία διήρκησε σχεδόν μία ώρα, και στην οποία παρών ήταν και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, θεωρείται δεδομένο ότι η Αθήνα ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για τις ανησυχίες της «για τις δυσκολίες που δημιουργεί η Άγκυρα» στην ειρηνευτική διαδικασία.

Η πληροφόρηση του ΚΥΠΕ από αξιωματούχο στην Αθήνα που έχει ενημέρωση από τις επαφές του Πρωθυπουργού στην κινεζική πρωτεύουσα στο περιθώριο των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου για τους «Δρόμους του Μεταξιού», είναι ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες διαβεβαίωσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι το ενδιαφέρον του για επίλυση του Κυπριακού παραμένει μεγάλο, και ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, να βοηθήσει τις δύο πλευρές «να συνεχίσουν την προσπάθεια», που μάλιστα φέρεται να έχει χαρακτηρίσει «καλή παρακαταθήκη».

Άλλη ανεξάρτητη πηγή από Αθήνα, ανάφερε στο ΚΥΠΕ ότι σύμφωνα με δική της εκτίμηση, το Κυπριακό εντάσσεται μέσα σε ένα συνολικό πλέγμα θεμάτων που η διευθέτησή τους συναρτάται άμεσα από την τροπή που θα πάρουν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Οι σχέσεις αυτές συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση Τσίρπα-Ερντογαν το Σάββατο, και συμφωνήθηκε να συνεχιστούν στο προσεχές διάστημα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Σκόπιμα παρέσυρε την άτυχη Ελένη ο οδηγός – Βιντεοσκόπησε ο ίδιος το όλο συμβάν

Τάφος – Οπλοστάσιο: Βρήκαν βόμβα έτοιμη για χρήση – Τους «χάλασαν» τα σχέδια οι Αρχές

Μονή Αββακούμ: Απαντά στον δικηγόρο του Μητροπολίτη Ταμασού ο Βαβούσκος - «Συνιστά ομολογία ότι δεν είχαν κάνει τίποτε»

Επίδομα τέκνου: Αυξημένο κατά 3,7% φέτος - Δείτε αναλυτικά πόσα και πότε θα τα λάβετε

Τιμές καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Το γλυκό στιγμιότυπο που πόσταρε από τη βάφτιση της κόρης της



ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top