Να αυξήσει τους μισθούς ζητεί από τη Γερμανία το ΔΝΤ

Να αυξήσει τους μισθούς ζητεί από τη Γερμανία το ΔΝΤ

«Η Γερμανία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα αυξανόμενα φορολογικά της έσοδα για να επενδύσει σε έργα υποδομών που θα βελτιώσουν τις αναπτυξιακές της δυνατότητες και να ενθαρρύνει τους εργοδότες να αυξήσουν τους μισθούς για να ενισχυθεί ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη».

Αυτό προτρέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, συστάσεις που έρχονται σε αντίθεση με τη λογική του υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη ανακοίνωσε υψηλότερες εκτιμήσεις για τα φορολογικά έσοδα φέτος και απέρριψε την κριτική ότι η Γερμανία δεν κάνει αρκετές επενδύσεις.

Σε έκθεση μετά τις ετήσιες συναντήσεις του με τις γερμανικές αρχές, το ΔΝΤ δήλωσε ότι το μεγάλο πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας αντανακλά την υψηλή εγχώρια αποταμίευση και τις καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες στο εξωτερικό.

«Η Γερμανία θα πρέπει να υιοθετήσει σειρά συντονισμένων δημοσιονομικών και διαρθρωτικών πολιτικών για μείωση των ανισορροπιών», σημειώνει το ΔΝΤ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές: Ντέρμπι χωρίς φαβορί, συγκρούσεις στα άκρα και αναποφάσιστοι-κλειδί - Το εκρηκτικό σκηνικό ένα μήνα πριν τις κάλπες

Βουλευτικές: Ντέρμπι χωρίς φαβορί, συγκρούσεις στα άκρα και αναποφάσιστοι-κλειδί - Το εκρηκτικό σκηνικό ένα μήνα πριν τις κάλπες

Οι τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις που παρουσίασαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ANT1,OMEGA και ALPHA, σκιαγραφούν ένα πολιτικό τοπίο όπου η μάχη για την κορυφή εξελίσσεται σε πραγματικό θρίλερ. ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ κινούνται σε εξαιρετικά κοντινά ποσοστά, από 15% έως 17%, με τη μεταξύ τους διαφορά να παραμένει εντός των ορίων του στατιστικού σφάλματος.

BEST OF TOTHEMAONLINE