Επόμενα βήματα, θέματα ΕΕ, Περιουσιακό, εφαρμογή λύσης και χρηματοδότηση θα συζητήσουν οι ηγέτες

Επόμενα βήματα, θέματα ΕΕ, Περιουσιακό, εφαρμογή λύσης και χρηματοδότηση θα συζητήσουν οι ηγέτες

Τα επόμενα βήματα, θέματα ΕΕ, το Περιουσιακό, την εφαρμογή λύσης και θέματα χρηματοδότησης θα συζητήσουν την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, κατά τη συνάντησή τους στο πλαίσιο των υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά τη σημερινή τους ολοήμερη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε ενόψει της αυριανής συνάντησης των ηγετών και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το βράδυ, οι διαπραγματευτές των δυο κοινοτήτων Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί είχαν μια γενική συζήτηση επί πολλών θεμάτων και για τις εκκρεμότητες που παραμένουν. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Εσπεν Μπαρθ ΄Ειντε και η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Σύμφωνα με πηγή του ΚΥΠΕ, κατά τη συνάντηση των ηγετών την Τετάρτη θα γίνει γενική ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση πραγμάτων και τα επόμενα βήματα, και θα συζητηθούν θέματα ΕΕ, το Περιουσιακό, θέματα εφαρμογής της λύσης καθώς και θέματα χρηματοδότησης. Κατά τη σημερινή συνάντηση των διαπραγματευτών έγινε γενική συζήτηση για πολλά θέματα και για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, ανέφερε η ίδια πηγή.

Υπενθυμίζεται πως η αυριανή συνάντηση των ηγετών είναι η τελευταία που είχαν καθορίσει οι δύο ηγέτες, κατά την επανέναρξη των συνομιλιών τον περασμένο μήνα ύστερα από δίμηνη σχεδόν διακοπή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θωρακίζεται» η Κύπρος με αποθέματα σιτηρών για 45 ημέρες - Τι ανακοίνωσε ο Χριστοδουλίδης

«Θωρακίζεται» η Κύπρος με αποθέματα σιτηρών για 45 ημέρες - Τι ανακοίνωσε ο Χριστοδουλίδης

Η Κυβέρνηση προχωρεί στην εξασφάλιση στρατηγικών αποθεμάτων σιτηρών, ικανών να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας για περίοδο 45 ημερών, ανέφερε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης. Σημείωσε πως οι συγκεκριμένες ποσότητες, θα είναι ανεξάρτητες από τα αποθέματα που διατηρούνται για εμπορικούς σκοπούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE