Εγκυμονεί κινδύνους μια νέα Γενεύη, εκτιμά ο Γ. Ομήρου

Εγκυμονεί κινδύνους μια νέα Γενεύη, εκτιμά ο Γ. Ομήρου

Ο τέως Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, αναφέρει ότι «εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για το μέλλον της διαπραγματευτικής διαδικασίας μια νέα διάσκεψη κατά το πρότυπο της προηγούμενης στη Γενεύη για τη διεθνή πτυχή του Κυπριακού, χωρίς να υπάρξει συμφωνία ή συγκλίσεις επί των κεφαλαίων της εσωτερικής πτυχής».

Αναφέρει, επίσης, σε ανακοίνωσή του, ότι «αποτυχία μιας νέας διάσκεψης για τη διεθνή πτυχή του Κυπριακού, με ανοικτά θέματα στην εσωτερική πτυχή, θα οδηγήσει σε πλήρες και μακροχρόνιο αδιέξοδο».

Προσθέτει, τέλος, ότι «βεβιασμένες κινήσεις και βήματα σε λογικές χρονοδιαγραμμάτων, όχι μόνο δεν θα οδηγήσουν στην επίτευξη του στόχου της λύσης, αλλά αντίθετα θα παγιώσουν ένα οριστικό αδιέξοδο με αμφίβολη την προοπτική μιας νέας μελλοντικής διαδικασίας διαπραγμάτευσης».

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ικανοποιημένος ο ΠτΔ για το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Λευκωσία - «Ενισχύεται το διεθνές αποτύπωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Ικανοποιημένος ο ΠτΔ για το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Λευκωσία - «Ενισχύεται το διεθνές αποτύπωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, καθώς και την υπερηφάνειά του για την επιτυχή διοργάνωση, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η διοργάνωση ενίσχυσε το διεθνές αποτύπωμα της χώρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE