Την Πέμπτη 18/5 οι συναντήσεις Έιντε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Τ/κ ηγέτη, λένε τα ΗΕ

Την Πέμπτη 18/5 οι συναντήσεις Έιντε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Τ/κ ηγέτη, λένε τα ΗΕ

Για την Πέμπτη 18/6 έχουν διευθετηθεί χωριστές συναντήσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με τα ΗΕ.

"Αύριο ο κ. Έιντε θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες," δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου των ΗΕ Αλίμ Σιντίκ, προσθέτοντας ότι στις συναντήσεις θα γίνει μια επανεκτίμηση των σημερινών συζητήσεων και αναμένεται να συμφωνηθούν τα επόμενα βήματα.

Όπως ανέφερε, δεν έχει μέχρι στιγμής καθοριστεί η ώρα των συναντήσεων.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Ακιντζί, είπε πως ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ ανέλαβε να έχει τις επόμενες των ημερών διαβουλεύσεις με τα δυο μέρη για να διαφανεί κατά πόσον υπάρχει προοπτική μιας ουσιαστικής, αλλά και δημιουργικής συνάντησης που να μας οδηγήσει στο ποθητό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σημαντική επίσκεψη ΠτΔ στο Λονδίνο - Σηματοδοτεί την έναρξη της εκστρατείας «Minds in Cyprus»

Σημαντική επίσκεψη ΠτΔ στο Λονδίνο - Σηματοδοτεί την έναρξη της εκστρατείας «Minds in Cyprus»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για το Λονδίνο, σηματοδοτώντας την έναρξη της εμβληματικής εκστρατείας για επαναπατρισμού ταλέντου στην Κύπρο, «Minds in Cyprus», με την πρώτη μεγάλη εκδήλωση να πραγματοποιείται αύριο, 21 Μαΐου, στο Ηνωμένο Βασίλειο.