ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαβρόφ: «Αυτοσυγκράτηση σε σχέση με τις τουρκικές απειλές στην κυπριακή ΑΟΖ»

Λαβρόφ: «Αυτοσυγκράτηση σε σχέση με τις τουρκικές απειλές στην κυπριακή ΑΟΖ»

Αυτοσυγκράτηση συστήνει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ αναφορικά με τις απειλές της Τουρκίας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Ο κ. Λαβρόφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, απαντούσε σε ερώτηση στο πλαίσιο κοινών δηλώσεων που παραχώρησαν στον Τύπο με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη, μετά από συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Εξωτερικών στη Λευκωσία.

Σε ερώτηση σχετικά με τη θέση της Μόσχας για τις τουρκικές απειλές στην ΑΟΖ απάντησε ότι «σε αυτή την περίπτωση όπως και σε κάθε παρόμοια περίπτωση υπάρχει ανάγκη για αυτοσυγκράτηση από την απειλή χρήσης βίας και από την ίδια την χρήση βίας».

Επανέλαβε εξάλλου τη στήριξη της Ρωσίας σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των Συμφωνιών μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου ανέφερε ότι ενημέρωσε το Ρώσο ομόλογό του σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και εξέφρασε την εκτίμηση της Λευκωσίας για την στάση αρχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top