Φ. Φαίδωνος: Δεν κλείνει ο κύκλος γύρω από το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ με τη σημερινή επιβολή ποινών

Φ. Φαίδωνος: Δεν κλείνει ο κύκλος γύρω από το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ με τη σημερινή επιβολή ποινών

Η σημερινή επιβολή ποινών από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο κλείνει ένα μεγάλο κύκλο αλλά δεν κλείνει ο κύκλος γύρω από το μεγάλο σκάνδαλο του ΣΑΠΑ, ανέφερε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε στο ΚΥΠΕ  πως “για μας θα κλείσει αυτός ο κύκλος όταν όλα τα χρήματα , τα οποία καταχράστηκαν κάποιοι, είτε ως μίζες αλλά και οι εργολάβοι επωφελήθηκαν με υπερπληρωμές ή με κακοτεχνίες, επιστρέψουν πίσω στους δημότες”.

Για αυτό συνέχισε,το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου προχώρησε με καταχώρηση αστικών αγωγών εναντίον των εργολάβων,  σημειώνοντας πως θα προχωρήσουν με αγωγές  και εναντίον των συμβούλων μηχανικών για να διεκδικήσουμε- όπως είπε-  πέρα των 12 με 15 εκατομμύρια ευρώ ως  υπερπληρωμές που έλαβαν οι εργολάβοι. 

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως το ΔΣ του ΣΑΠΑ θα κινηθεί ούτως ώστε τα χρήματα τα οποία επιστρέφουν στο Κράτος λόγω των μιζών που είχαν δοθεί να επιστρέψουν πίσω στα ταμεία του ΣΑΠΑ και ο τελικός αποδέκτης να είναι ο δημότης και ο πολίτης που πλήρωσε αυτά τα χρήματα. 

Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος Πάφου εκτίμησε πως θα πρέπει να συνεχίσουν κάποιες περαιτέρω αστυνομικές έρευνες για να αναζητηθεί και ΄ένας άλλος κύκλος ατόμων που είχαν εμπλοκή στο να στηθούν αυτές οι εγκληματικές ομάδες.

Πρόσθεσε μάλιστα, πως αυτές οι ομάδες δεν αποτελούνταν μόνο από τους επτά  καταδικασθέντες αλλά και υπάρχουν και μερικοί άλλοι που έχουν ποινικές ευθύνες για αυτό το σκάνδαλο.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Ισραήλ και Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιθέσεις στην όγδοη μέρα της σύγκρουσής τους, με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί.Ο Ιρανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε στη Γενεύη με τους ομολόγους του, της Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας και την κορυφαία διπλωμάτη της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ δήλωσαν ότι θέλουν να δουν τις συζητήσεις να συνεχίζονται και ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ. Η Τεχεράνη ζητά να σταματήσει πρώτα η επιθετικότητα του Ισραήλ.Ο Τραμπ δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «είναι δύσκολο να πούμε στο Ισραήλ να σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις ενώ κερδίζει». Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE