Τραμπ: «Οι σχέσεις Ουάσινγκτον με Μπαχρέιν δεν θα είναι πλέον τεταμένες»

Τραμπ: «Οι σχέσεις Ουάσινγκτον με Μπαχρέιν δεν θα είναι πλέον τεταμένες»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Μπαχρέιν θα βελτιωθούν, μετά τη συνάντηση που είχε με τον βασιλιά αυτού του αραβικού κράτους του Κόλπου, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψής του στη Σαουδική Αραβία.

"Οι χώρες μας έχουν μια θαυμάσια σχέση μεταξύ τους, ωστόσο υπήρξε μια μικρή πίεση, η οποία όμως δεν θα υπάρχει με αυτή την κυβέρνηση", δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης με τον Σεΐχη Χαμάντ μπιν Ισα αλ-Χαλίφα στο Ριάντ.

"Θα έχουμε μια πολύ μακροπρόθεσμη σχέση. Προσβλέπω πάρα πολύ σε αυτήν, έχουμε πολλά πράγματα κοινά", τόνισε ο πρόεδρος Τραμπ.

Η προεδρία Τραμπ αποφάσισε φέτος να πουλήσει στο Μπαχρέιν 19 αεροσκάφη Lockheed Martin F-16 και τον σχετικό εξοπλισμό, μια πώληση ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ματαιώθηκε πέρυσι λόγω των ανησυχιών για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη μοναρχία αυτή.

Με τη βοήθεια κάποιων αραβικών κρατών του Κόλπου, το Μπαχρέιν συνέτριψε το 2011 εξέγερση εμπνευσμένη από την "Αραβική Άνοιξη" της οποίας ηγείτο σιιτική πλειοψηφία στη χώρα που ζητούσε περισσότερα δικαιώματα και εκπροσώπηση.

Η κυβέρνηση κατηγορεί στοιχεία της αντιπολίτευσης ότι επιδιώκουν να την ανατρέψουν με τη βία και με τη βοήθεια του Ιράν.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Οποιαδήποτε στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ θα συνοδεύεται από ανεπανόρθωτες συνέπειες»

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Οποιαδήποτε στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ θα συνοδεύεται από ανεπανόρθωτες συνέπειες»

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «αδειάζουν» Νετανιάχου – Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE