LIKE ONLINE

Αστροναύτες βγαίνουν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για επείγουσα επισκευή υπολογιστή

Αστροναύτες βγαίνουν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για επείγουσα επισκευή υπολογιστή

Δύο αστροναύτες θα βγουν εκτός του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού την Τρίτη για μια επείγουσα επισκευή ενός υπολογιστή, που αποτελεί έναν από δύο υπολογιστές υπεύθυνους για σημαντικά αμερικανικά συστήματα μέσα στον σταθμό με συγκεκριμένη τροχιά, σύμφωνα με τη διαστημική υπηρεσία NASA.

Η κύρια συσκευή σταμάτησε να λειτουργεί το Σάββατο, αφήνοντας το περιστρεφόμενο διαστημικό εργαστήριο εξαρτημένο από τον εφεδρικό υπολογιστή, ο οποίος χρειάζεται να στέλνει εντολές στο σύστημα ηλιακής ενέργειας, το σύστημα θέρμανσης, τους βρόγχους ψύξης και άλλο εξοπλισμό.

Το προσωπικό των πέντε αστροναυτών από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, και τη Γαλλία δεν βρέθηκαν σε κίνδυνο καθ' οποιαδήποτε στιγμή, ανακοίνωσε η NASA σε δήλωσή της.

Η διοικητής του σταθμού Πέγκι Ουίτσον και ο ιπτάμενος μηχανικός Τζακ Φίσερ, αμφότεροι της NASA, θα εργαστούν μαζί περίπου δύο ώρες έξω από το διαστημικό σταθμό μετέωροι στο διάστημα, είπε η υπηρεσία.

Νωρίτερα χθες, η Ουίτσον συναρμολόγησε και δοκίμασε ένα υποκατάστατο της χαλασμένης συσκευής, η οποία είχε τοποθετηθεί στις 30 Μαρτίου έξω από τον διαστημικό σταθμό, είπε ο εκπρόσωπος της NASA Νταν Χουότ.

Η τελευταία φορά που χρειάστηκε να βγούν αστροναύτες από διαστημόπλοιο και να βρεθούν μετέωροι στο διάστημα ήταν τον Δεκέμβριο του 2015 όταν δύο αστροναύτες άφησαν τον σταθμό για να λύσουν το φρένο σε ένα ρομπότ.

Ο σταθμός, στον οποίο υπηρετούν εκ περιτροπής ομάδες αστροναυτών και κοσμοναυτών από το 2000, χρησιμεύει ως εργαστήριο έρευνας για επιστήμες όπως η βιολογία και η γεωλογία και για πειράματα φυσικής, καθώς και για παρατηρήσεις αστρικών σωμάτων και της Γης.

Ο σταθμός ανήκει σε 15 κράτη, τα οποία και τον συντηρούν, πετάει σε ύψος περίπου 400 χλμ πάνω από τη Γη και κάνει μία πλήρη περιστροφή του πλανήτη κάθε 90 λεπτά περίπου.

Απο skai.gr/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top