ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας επικαλείται το Instinct – «Οι άνδρες γίνονται gay λόγω πατεράδων και οι γυναίκες λεσβίες γιατί...» - ΑΝΑΛΥΣΗ

Έρευνα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας επικαλείται το Instinct – «Οι άνδρες γίνονται gay λόγω πατεράδων και οι γυναίκες λεσβίες γιατί...» - ΑΝΑΛΥΣΗ

«Οι άνδρες είναι gay λόγω των πατεράδων τους. Οι γυναίκες είναι λεσβίες γιατί το θέλουν οι άνδρες». Πρόκειται για τον ρεπορτάζ στο αμερικανικό περιοδικό Instinct που απευθύνεται σε ομοφυλόφιλους και το οποίο επικαλείται έρευνα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά το δεύτερο σκέλος (γιατί οι γυναίκες γίνονται λεσβίες) ο συντάκτης του ρεπορτάζ επικαλείται την έρευνα «The evolution of female same-sex attraction: The male choice hypothesis» του Μενέλαου Αποστόλου (ερευνητής Πανεπιστημίου Λευκωσίας).

Παραθέτουμε την αναφορά του εν λόγω ρεπορτάζ: «Υπολογίζεται ότι γύρω το 15% των γυναικών είναι ομοφυλόφιλες ή αμφιφυλόφιλος (bisexual). Ο ακριβής λόγος που τόσο πολλές γυναίκες βιώνουν έλξη για άτομα του ίδιου φύλου ήταβν ένας γρίφος για τον Μενέλαο Αποστόλου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Κύπρο.
‘Γιατί υπάρχει έλξη για το ίδιο φύλο στις γυναίκες, γιατί αναπτύχθηκε και μήπως υπηρετεί κάποιο σκοπό; Πολλοί άνδρες επιδεικνύουν επιθυμία να έχουν σύντροφο που είχε εμπειρίες με το ίδιο φύλο’ είπε ο Αποστόλου στους IBTimes του Ηνωμένου Βασιλείου».

Στο ρεπορτάζ προστίθεται:  «Το 15% των ετεροφυλόφιλων ανδρών που είναι σε μακροχρόνιες σχέσεις λένε ότι θα ήθελαν η σύντροφός τους να έχει σεξουαλική συνεύρεση με άλλη γυναίκα. Αυτό το ποσοστό αγγίζει το 30% σε άνδρες με μικρότερης διάρκειας σχέσεις, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε. Οι αντίστοιχοι αριθμοί για ετεροφυλόφιλες γυναίκες ήταν πολύ πιο χαμηλοί».

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο ερώτημα, γιατί δηλαδή οι άνδρες γίνοτναι ομοφυλόφιλοι, ο συντάκτης του ρεπορτάζ επικαλείται την Gretha Wiid που είναι δημοφιλής για τους λόγους της και ειδική σε θέματα σχέσεων.

Εστιάζει σε ένα post στο facebook που ξεσήκωσε σχόλια και το οποίο αναφέρει: «Κάποιοι λένε ότι οι gay γεννιούνται gay. Αυτό είναι κάτι με το οποίο διαφωνώ. Πιστεύω με όλη μου την καρδία ότι ο Θεός έκανε τους άνδρες και τις γυναίκες να αγαπούν ο ένας τον άλλο».
Η Wiid πιστεύει ότι η ομοφυλοφιλία στα νεαρά αγόρια προέρχεται από το γεγονός ότι δεν νοιώθουν αγάπη από τους πατεράδες τους ή δέρνονται και αντιμετωπίζονται άσχημα. Έτσι, αναπτύσσουν αισθήματα πόνου έναντι άλλων ανδρών. 


Και συνεχίζει η Gretha Wiid γράφοντας: «Ετσι δεν θέλουν να είναι σαν τους άνδρες που αποδεικνύουν την πυγμή τους μέσω μυών και δύναμης. Αυτά τα αγόρια αποσύρονται από την ομάδα (και δεν θέλουν να είναι με την ομάδα των αγοριών στα σχολεία). Πολλά απ΄ αυτά τα αγόρια αισθάνονται ότι είναι διαφορετικά και πιστεύουν ότι στο τέλος της ημέρας είναι gay».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top