Στο πλευρό της Βρετανίας οι Αμερικανοί, διαβεβαίωσε ο Τραμπ την Μέι

Στο πλευρό της Βρετανίας οι Αμερικανοί, διαβεβαίωσε ο Τραμπ την Μέι

O Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ είπε στην Βρετανή Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι πως οι Αμερικανοί συμπαραστέκονται στη Βρετανία μετά την επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στη διάρκεια συναυλίας στο Μάντσεστερ που προκάλεσε 22 θανάτους.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πως η επίθεση είναι «ιδιαίτερα αδικαιολόγητη και παράλογη», ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

«Ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε την Πρωθυπουργό πως οι Αμερικανοί συμπαραστέκονται στον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου και πως η αποφασιστικότητά μας δεν θα καμφθεί ποτέ απέναντι στην τρομοκρατία», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Ο κ. Τραμπ τηλεφώνησε στην Μέι από την Ιερουσαλήμ, όπου συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε με ανακοίνωσή της που δημοσιοποιήθηκε σε έναν από τους διαύλους επικοινωνίας που διαθέτει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Από την πλευρά του το Amaq, το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης, μετέδωσε πως την επίθεση πραγματοποίησε ένας «μαχητής» του ΙΚ. Σε προηγούμενη ανακοίνωσή του το Amaq είχε αναφέρει πως μια «ομάδα» μαχητών πραγματοποίησε την επίθεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιτροπή Οικονομικών: Προς συζήτηση την Δευτέρα οι προτάσεις νόμου για τις εκποιήσεις

Επιτροπή Οικονομικών: Προς συζήτηση την Δευτέρα οι προτάσεις νόμου για τις εκποιήσεις

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών τίθενται τη Δευτέρα για συζήτηση τα δύο κυβερνητικά νομοσχέδια που αφορούν την αναβάθμιση του υφιστάμενου μηχανισμού επιβεβαίωσης χρέους του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, με την προσθήκη δυνατότητας αναδιάρθρωσης του χρέους, καθώς και προσθήκη μηχανισμού συμμόρφωσης με τις αποφάσεις αυτού.

BEST OF TOTHEMAONLINE