Κυβ. Εκπρόσωπος: «Καμία μεσολαβητική πρόταση από 'Ειντε»

Κυβ. Εκπρόσωπος: «Καμία μεσολαβητική πρόταση από 'Ειντε»

Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν έχει φέρει μεσολαβητική πρόταση ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον κ. `Ειντε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως ο κ. `Ειντε συζητά στη βάση της πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας και γίνεται ανταλλαγή απόψεων. Σημείωσε πως έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια σοβαρή προσπάθεια από τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ, χαρακτηρίζοντας θετικό το γεγονός πως η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας ερμηνεύεται ως μια πρωτοβουλία που όντως μπορεί να οδηγήσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα, το συντομότερο δυνατό, μετά από πέραν των δυο χρόνων διαπραγματεύσεων.

"Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα", είπε ο Εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως εφόσον ειδικότερα μιλούμε για το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων "η ουσιαστική εμπλοκή της Τουρκίας σε αυτή την προσπάθεια είναι αυτή που θα διαδραματίσει τον πιο καταλυτικό ρόλο".

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γκουτέρες στην Κύπρο: Υψηλοί συμβολισμοί, χαμηλές προσδοκίες - Όσα έγιναν μέχρι αυτή την ώρα

Γκουτέρες στην Κύπρο: Υψηλοί συμβολισμοί, χαμηλές προσδοκίες - Όσα έγιναν μέχρι αυτή την ώρα

Η πρώτη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο κατά τη δεκαετή θητεία του, δημιουργεί, αναμφίβολα υψηλούς συμβολισμούς. Όμως, όσο εξελίσσεται το πρόγραμμά του, τόσο ενισχύεται η αίσθηση ότι η ουσία της πρωτοβουλίας δεν είναι η ανακοίνωση μιας νέας φάσης στο Κυπριακό, αλλά η αποτροπή της πλήρους κατάρρευσης της διαδικασίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE