Μέρκελ, Μακρόν και Μέι συναντά στις Βρυξέλλες ο Ερντογάν

Μέρκελ, Μακρόν και Μέι συναντά στις Βρυξέλλες ο Ερντογάν

Οι σχέσεις της Τουρκίας με την δύση θα καθοριστούν από τις επαφές που θα έχει στις Βρυξέλλες ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν όπως εκτιμούν τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέροντας ότι θα έχει επαφές με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και την Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται να έχει επίσης συνάντηση στο πόδι με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες έπειτα από την εκλογή του στην Προεδρία της Τουρκίας.

Η τελευταία του επίσκεψη ήταν το 2015 πριν εκλεγεί Πρόεδρος. Στην ομιλία του στην σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται να εκφράσει τα παράπονά του αναφέροντας ότι αναμένει από τη συμμαχία να μην καταπολεμά μόνο τον ISIS αλλά και τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σημαντική χαρακτηρίζεται και η συνάντηση του με την Άγκελα Μέρκελ κατά την οποία αναμένεται να συζητηθεί η κρίση που προέκυψε για την βάση του Ιντσιρλίκ και τις απειλές της Γερμανίας ότι θα αποχωρήσει. Κρίσιμη χαρακτηρίζεται για τις ευρωτουρκικές σχέσεις και η συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τουσκ και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούγκερ.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο τραπέζι η μεταρρύθμιση των συντάξεων: Τα βασικά ζητήματα, οι αλλαγές και οι θέσεις των κοινωνικών εταίρων

Στο τραπέζι η μεταρρύθμιση των συντάξεων: Τα βασικά ζητήματα, οι αλλαγές και οι θέσεις των κοινωνικών εταίρων

Εντός 48 ωρών, όπως όλα δείχνουν, την Τετάρτη δηλαδή, ενώπιον του εργατικού συμβουλευτικού σώματος θα τεθεί το νομοσχέδιο για το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το πρώτο βήμα προς τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha.

BEST OF TOTHEMAONLINE