ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Η επεισοδιακή συναυλία Ρουβά στην πράσινη γραμμή την ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων. Τον υποδέχτηκαν με γιαούρτια, ντομάτες και γιουχαΐσματα - VIDEO

Η επεισοδιακή συναυλία Ρουβά στην πράσινη γραμμή την ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων. Τον υποδέχτηκαν με γιαούρτια, ντομάτες και γιουχαΐσματα - VIDEO

Tον Μάιο του 1997, ο μάνατζερ του Σάκη Ρουβά προγραμμάτισε συναυλία στην Πράσινη Γραμμή με τον Έλληνα σταρ και τον Τούρκο τραγουδιστή Μπουράκ Κουτ σε συνεργασία με τον Ο.Η.Ε. και την έγκριση της κυπριακής κυβέρνησης, με σκοπό την επαναπροσέγγιση Ελληνοκυπρίων-Τουρκοκυπρίων. Είχε ξεχάσει όμως πως η 19η Μαΐου δεν ήταν μια οποιαδήποτε μέρα, αλλά η μέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων από το τουρκικό κράτος.

Γιαούρτια, ντομάτες και πέτρες

Αν και προκλήθηκε μεγάλος σάλος, η συναυλία δεν ακυρώθηκε. Αντί όμως να συναντήσει τους φαν του ο Σάκης Ρουβάς, οι οποίοι τον αποθέωναν σε κάθε συναυλία, συνάντησε ένα οργισμένο πλήθος το οποίο κατέβηκε στην «αντισυναυλία», έτοιμο να διαδηλώσει κατά της προκλητικής πράξης. Ο κόσμος που μαζεύτηκε τον υποδέχτηκε με γιουχαΐσματα και πλακάτ που αναφέρονταν σε προδοσία και στη γενοκτονία των Ποντίων. Αποκορύφωμα των διαδηλώσεων ήταν τα γιαούρτια, οι ντομάτες και οι πέτρες που πέταξαν πολλοί από τους διαδηλωτές στον Έλληνα τραγουδιστή. Από τη διαδήλωση και τις διαμαρτυρίες δεν έλειψαν οι συμπλοκές, ο πετροπόλεμος, τα δακρυγόνα και οι συλλήψεις. Η υποτιθέμενη συναυλία ειρήνης, μετέτρεψε τη Λευκωσία σε πεδίο μάχης.

Διαβάστε περισσότερα στην Mixanitouxronou.com.cy 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top