Αιματηρή έναρξη για το Ραμαζάνι – 18 νεκροί στο Αφγανιστάν από βομβιστή αυτοκτονίας

Αιματηρή έναρξη για το Ραμαζάνι – 18 νεκροί στο Αφγανιστάν από βομβιστή αυτοκτονίας

Τουλάχιστον 18 άτομα σκοτώθηκαν από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν κατά την πρώτη ημέρα του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού.

Ο βομβιστής βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά και εξερράγη κοντά σε γήπεδο ποδοσφαίρου το οποίο βρίσκεται κοντά σε στρατιωτική βάση της ανατολικής επαρχίας Κοστ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Στο τοπικό νοσοκομείο έφτασαν τουλάχιστον 18 σοροί  δήλωσε ο Γκιουλ Μοχαμαντίν Μανγκάλ, επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας της επαρχίας.

Προσέθεσε ακόμα ότι οι σοροί δεν είναι αναγνωρίσιμες και είναι δύσκολο να διακρίνουμε αν πρόκειται για πολίτες ή για μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, στην βορειοδυτική επαρχία Μπαγκντίς σκοτώθηκαν τουλάχιστον 36 άτομα σε συγκρούσεις μεταξύ ισλαμιστών και δυνάμεων ασφαλείας.

Οι ισλαμιστές επιτέθηκαν εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή Καντίς. Συνολικά σκοτώθηκαν 22 ισλαμιστές, έξι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και οκτώ πολίτες, δήλωσε εκπρόσωπος του περιφερειακού κυβερνήτη.

Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν 33 ισλαμιστές και 17 πολίτες.

Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν που υποστηρίζεται από τη Δύση μάχεται εναντίον των Ταλιμπάν και των τζιχαντιστών του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους στη χώρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.