Έφθασε από το Ντουμπάι φορτωμένος με καπνό για ναργιλέ αξίας πέραν των 8 χιλ. ευρώ

Έφθασε από το Ντουμπάι φορτωμένος με καπνό για ναργιλέ αξίας πέραν των 8 χιλ. ευρώ

Στην κατάσχεση ποσότητας 38 κιλών καπνού για ναργιλέ η δασμοφορολογική επιβάρυνση του οποίου ανέρχεται στα €8.304, προχώρησε το Τμήμα Τελωνείων.

Ο καπνός εντοπίστηκε στις αποσκευές επιβάτη αιγυπτιακής καταγωγής, μονίμου κάτοικου Κύπρου, ο οποίος αφίχθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από το Ντουμπάι.
 
Ο ύποπτος θα οδηγηθεί αύριο στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για εξασφάλιση διατάγματος προσωποκράτησής του.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, σήμερα, στις 11:30, στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, κατά τον έλεγχο των επιβατών πτήσης, η οποία αφίχθηκε στη Κύπρο από το Ντουμπάι, εντοπίστηκε στις αποσκευές επιβάτη αιγυπτιακής καταγωγής, μονίμου κάτοικου Κύπρου, ποσότητα 38 κιλών αδασμοαφορολόγητου καπνού για ναργιλέ μάρκας Al Fakher.
 
Αφού επιστήθηκε η προσοχή του στο Νόμο, ο εν λόγω επιβάτης συνελήφθηκε για τα αυτόφωρα αδικήματα της αναληθούς δήλωσης, της παράνομης κατοχής αδασμοαφορολόγητου καπνού και της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων, προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Ο καπνός που ανευρέθηκε, η δασμοφορολογική επιβάρυνση του οποίου ανέρχεται στα € 8,304, κατασχέθηκε ως υποκείμενος σε δήμευση.
 
Η υπόθεση διερευνάται από το Τμήμα Τελωνείων.

Απο ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στην Κύπρο οι δέκα Αμερικανοί εμπειρογνώμονες για τις φωτιές - Πιάνουν άμεσα δουλειά

Στην Κύπρο οι δέκα Αμερικανοί εμπειρογνώμονες για τις φωτιές - Πιάνουν άμεσα δουλειά

Η αμερικανική Πρεσβεία στη Λευκωσία καλωσόρισε στην Κύπρο τους δέκα εμπειρογνώμονες από τις ΗΠΑ που θα διερευνήσουν και θα αξιολογήσουν, κατόπιν αιτήματος της Λευκωσίας, τη διαχείριση της πυρκαγιάς στην ορεινή Λεμεσό, εξαίροντας τη συνεργασία ΗΠΑ-Κύπρου ως εταίρων που "αλληλοϋποστηρίζονται σε περιόδους κρίσης".