ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία:Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν λόγω φονικής καταιγίδας που πλήττει τη Μόσχα

Ρωσία:Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν  λόγω φονικής καταιγίδας που πλήττει τη Μόσχα

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 70 τραυματίστηκαν την Τρίτη 29/5 εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που σάρωσαν τη Μόσχα, με αποτέλεσμα να ξεριζωθούν εκατοντάδες δέντρα, έγινε γνωστό από τις αρχές της ρωσικής πρωτεύουσας.

«Θυελλώδεις άνεμοι που έπληξαν το βορειοανατολικό τμήμα, το νοτιοδυτικό και το ανατολικό τμήμα της Μόσχας προκάλεσαν πτώσεις δέντρων που καταπλάκωσαν κατοίκους οι οποίοι βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου και (…) ένας ηλικιωμένος επίσης έχασε την ζωή του» σε μια στάση λεωφορείου, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax μια εκπρόσωπος τύπου του παραρτήματος στη Μόσχα της Επιτροπής Ερευνών της Ρωσίας, Ιουλία Ιβάνοβα.

Λίγο αργότερα μια πηγή ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, «Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η καταιγίδα σκότωσε επτά ανθρώπους, τουλάχιστον 70 τραυματίστηκαν».

«Μια καταστροφική καταιγίδα είχε ως αποτέλεσμα να ξεριζωθούν εκατοντάδες δέντρα. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα» έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, περισσότεροι από 70 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους η ταχύτητα των οποίων ανήλθε σε σχεδόν 22 μέτρα το δευτερόλεπτο.

Επιπλέον, οι άνεμοι και οι σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν καθυστερήσεις στα αεροδρόμια της Μόσχας και τα δρομολόγια της ταχείας προς το Βνούκοβο ανεστάλλησαν καθώς ένα δέντρο έπεσε πάνω στις ράγες.

Από ΕΡΤ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top