Μέι: Να διατηρήσουμε μια «βαθιά» σύμπραξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Μέι: Να διατηρήσουμε μια «βαθιά» σύμπραξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ότι θέλει να διατηρήσει μια «βαθιά και ιδιαίτερη» σύμπραξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, απαντώντας στη δήλωση της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ ότι η ΕΕ δεν μπορεί πλέον να βασίζεται πλήρως στη Βρετανία

. «Θέλουμε να οικοδομήσουμε ... αυτή τη βαθιά και ιδιαίτερη σύμπραξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή φεύγουμε από την ΕΕ, αλλά δεν φεύγουμε από την Ευρώπη», δήλωσε η Μέι όταν ερωτήθηκε για τα σχόλια της Μέρκελ.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε σε θέματα όπως η ασφάλεια και η άμυνα επειδή αυτό είναι σημαντικό για όλους μας», δήλωσε η βρετανή πρωθυπουργός.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των βρετανικών βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου, η Μέι πρόσθεσε πως στην ΕΕ υπάρχουν αυτοί που θέλουν να «τιμωρήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο» για το Brexit και επέμεινε πως το να μην υπάρξει συμφωνία είναι καλύτερο από το να υπάρξει μια κακή συμφωνία.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ - Ερχιουρμάν: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση των δύο ηγετών - Τι συμφώνησαν

ΠτΔ - Ερχιουρμάν: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση των δύο ηγετών - Τι συμφώνησαν

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, 8 Μαΐου 2026, στη Λευκωσία η συνάντηση του Ελληνοκύπριου και του Τουρκοκύπριου  ηγέτη στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Khassim Diagne, στη νεκρή ζώνη του αεροδρομίου Λευκωσίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE