Η περίπτωση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη ως προσωπικότητα και ως δημόσιο πρόσωπο έχει εξελιχθεί για την πολιτική σκηνή του τόπου, αλλά και για την κοινωνία μας ως αφετηρία αντιπαράθεσης και διχογνωμίας.
Του Τάσου Χριστοδούλου
Ποιος είναι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης; Κατά την Ειρήνη Χαραλαμπίδου (και για την πλειοψηφία της κοινής γνώμης) είναι ένα θεόσταλτο δώρο για την πολιτεία μας. Ο ηθικός, ο άμεπτος, ο ακέραιος, ο άνθρωπος που δεν φοβάται να συγκρουστεί με την διαφθορά και την δυσωδία των διαπλεκόμενων συμφερόντων παντός είδους και καιρού.
Χαρακτηριστική η ανάρτηση της:
«Σκεφτείτε ποσά δεν θα γνωρίζαμε αν δεν ήταν ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης. Ατασθαλίες, διαφθορά, συγκαλύψεις, ρουσφέτι. Σκεφτείτε πόσοι υπουργοί βρεθήκαν σε δύσκολη θέση γιατί ο Οδυσσέας άσκησε πραγματικό έλεγχο. Γιατί ο Οδυσσέας υπερασπίστηκε το δημόσιο συμφέρον που αυτοί καταστρατήγησαν. Τον Οδυσσέα τον εκτιμώ. Γιατί τολμά να πει την αλήθεια . Έρχεται ενώπιων μας στην επιτροπή έλεγχου και δε μασά τα λόγια του. Σκεφτείτε πως θα ήταν η κατάσταση αν δεν υπήρχε η φωνή του Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ο Οδυσσέας κάνει απλά τη δουλειά του αλλά αυτοί θέλουν τσιράκια που θα σιωπούν με ένα νεύμα. Δεν είναι την Κύπρο του Αναστασιάδη που θέλουμε. Θέλουμε μια Κύπρο στην οποία η εξουσία θα υπηρετεί τον πολίτη και όχι να τον χλευάζει καθημερινά».
Υπάρχουν όμως κι οι άλλοι (οι λιγότεροι) που έχουν αντίθετη άποψη. Θεωρούν ότι ο κ. Μιχαηλίδης καθοδηγείται από συγκεκριμένα συμφέροντα, πολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικές φιλοδοξίες. Με άλλα λόγια πιστεύουν ότι ο Γενικός Ελεγκτής εμπερικλείει την ρήση που λέει πως, «ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός».
Ο τέως υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προσπάθησε να «αποκαλύψει» αυτή την άλλη όψη του κ. Μιχαηλίδη, κάνοντας λόγο για παρασκήνιο που διαδραμάτισε ρόλο στον διορισμό του.
Αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας μπορεί να θεωρηθεί η παρατυπία ή παρανομία –ο καθένας διαλέγει και παίρνει- για το σπίτι που ανήκει στην γυναίκα του Γενικού Ελεγκτού και είδε το φως της δημοσιότητας.
Το άρθρο δεν θα πέσει στην παγίδα να λάβει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου καθότι δεν θα ήθελε να γίνει κλακαδόρος κανενός.
Εξάλλου, όπως είπε κι ο Αβραάμ Λίνκολν, πρώην Πρόεδρος των Η.Π.Α, «μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό».
Κι το απόφθεγμα αυτό ισχύει για όλους. Χάσικους, Μιχαηλίδιες και λοιπούς κατέχοντες δημοσίων αξιωμάτων συμπεριλαμβανομένων και ημών των δημοσιογράφων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Εconomist: Οκτώ πολιτικές προβλέψεις για το 2025 - Τι έχουμε να περιμένουμε
• Απόδραση κρατουμένου: Στήριξη ΣΑΚ στον υπό διαθεσιμότητα Αστυνομικό - Προσλήφθηκε για άλλο λόγο
• Σε κατάσταση κινδύνου - Άνδρας βούτηξε σε φουρτουνιασμένη θάλασσα - Δείτε βίντεο από τη διάσωση
• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές
• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις