Γιούνκερ: Yπέρ της συνέχισης των ενταξιακών της Τουρκίας, αλλά η θανατική ποινή είναι κόκκινη γραμμή

Γιούνκερ: Yπέρ της συνέχισης των ενταξιακών της Τουρκίας, αλλά η θανατική ποινή είναι κόκκινη γραμμή

Την πάγια θέση της Κομισιόν και των κρατών μελών πως η επαναφορά της θανατικής ποινής θα αποτελέσει το τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν, εξέφρασε χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από το βήμα συνεδρίου στο Βερολίνο.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν αποκάλυψε στο ακροατήριο και τμήμα της πρόσφατης 30λεπτης συζήτησης που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερτνογάν στις Βρυξέλλες, λέγοντας: «Του είπα: ‘Αν επαναφέρετε τη θανατική ποινή, τότε αυτό θα είναι το τέλος’»

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «δεν είμαι της άποψης ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία θα πρέπει τώρα να σταματήσουν» και εξήγησε ότι «οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα πρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειες να πείσουν την Τουρκία ότι είναι προς το συμφέρον της να προβεί σε μεταρρυθμίσεις και να προσανατολιστεί προς την Ευρώπη, αντί να απομακρύνεται από την Γηραιά ήπειρο και τις αξίες της».

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Themaonlinepoll- Ανατροπές και εκπλήξεις στα ποσοστά Χριστοδουλίδη- Αύριο, μεγάλη διαδικτυακή έρευνα κοινής γνώμης

Themaonlinepoll- Ανατροπές και εκπλήξεις στα ποσοστά Χριστοδουλίδη- Αύριο, μεγάλη διαδικτυακή έρευνα κοινής γνώμης

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Νίκου Χριστοδουλίδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, η άποψη των πολιτών για την εικόνα του Προέδρου στο Poll του Themaonline, παρουσιάζει εκπλήξεις και ανατροπές στα μέχρι τώρα δεδομένα.

BEST OF TOTHEMAONLINE