Ικανοποιημένος ο ΓΓ του ΟΗΕ για το δείπνο με τους ηγέτες, λέει η Ελίζαμπεθ Σπέχαρ

Ικανοποιημένος ο ΓΓ του ΟΗΕ για το δείπνο με τους ηγέτες, λέει η Ελίζαμπεθ Σπέχαρ

Την ικανοποίηση του Αντόνιο Γκουτέρες για το δείπνο που θα έχει το βράδυ της Κυριακής στη Νέα Υόρκη με τους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, εξέφρασε σήμερα η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, υποδεικνύοντας παράλληλα το ενδεχόμενο σύγκλησης μιας νέας Διάσκεψης για την Κύπρο.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, στο περιθώριο της τελετής παράδοσης της εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας, στην κατεχόμενη Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας, η κ. Σπέχαρ είπε ότι «ο Γενικός Γραμματέας είναι βεβαίως ικανοποιημένος για το ότι οι δυο ηγέτες συμφώνησαν να παρακαθίσουν σε δείπνο μαζί του το βράδυ της Κυριακής, στην παρουσία του Έσπεν Έιντε, του Ειδικού Συμβούλου».

Πρόσθεσε παράλληλα ότι «η ελπίδα είναι πως θα υπάρξει μια σοβαρή συζήτηση για τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες και ιδιαίτερα σε σχέση με το ενδεχόμενο μιας επιστροφής στη Γενεύη σύντομα».

Από ΚΥΠΕ 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εκλογές χωρίς σταθερές: Τι επηρεάζει πραγματικά την ψήφο των πολιτών - Σκάνδαλα, κοινωνικά δίκτυα και η κρίση εμπιστοσύνης

Εκλογές χωρίς σταθερές: Τι επηρεάζει πραγματικά την ψήφο των πολιτών - Σκάνδαλα, κοινωνικά δίκτυα και η κρίση εμπιστοσύνης

Οι βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου προμηνύονται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ως από τις πιο απρόβλεπτες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Κύπρου, με πιθανές δραματικές ανακατατάξεις στον κομματικό χάρτη. Σε αυτό το ρευστό πολιτικό περιβάλλον, το ερώτημα που τίθεται είναι τι τελικά επηρεάζει την ψήφο των πολιτών: η κομματική ταυτότητα, τα σκάνδαλα, η επικαιρότητα ή οι νέες μορφές πληροφόρησης μέσω κοινωνικών δικτύων;

BEST OF TOTHEMAONLINE