Νεκρός και τραυματίες από σύγκρουση τρένων κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ

Νεκρός και τραυματίες από σύγκρουση τρένων κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν όταν αμαξοστοιχία έπεσε με ταχύτητα στο πίσω μέρος ενός άλλου τρένου, σε έναν σταθμό κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, ανακοίνωσαν οι κρατικοί σιδηρόδρομοι της Νότιας Αφρικής.

Από τη σύγκρουση αυτή εκτροχιάστηκαν πολλά βαγόνια. Σύμφωνα με την εταιρεία etrorail, το δυστύχημα έγινε αφού είδε δοθεί η εντολή στα δύο τρένα να κινηθούν στην ίδια γραμμή επειδή τα καλώδια τροφοδοσίας της σήμανσης είχαν κλαπεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι ο ένας από τους μηχανοδηγούς είχε σκοτωθεί.

Οι συγκρούσεις τρένων και οι εκτροχιασμοί είναι σύνηθες φαινόμενο στη Νότια Αφρική. Συχνά, τα ατυχήματα οφείλονται στην κλοπή των καλωδίων τροφοδοσίας, τα οποία είναι πολύτιμα για τους κλέφτες αφού περιέχουν χαλκό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Η μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, για το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη πολιτική και θεσμική βαρύτητα. Δεν πρόκειται μόνο για το κλείσιμο ενός εξαμήνου κατά το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά και για μια ευκαιρία αξιοποίησης του πολιτικού κεφαλαίου, που δημιουργήθηκε μέσα από την Προεδρία, προς όφελος του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE