Αποσύρεται από την Κυπριακή αγορά παρτίδα κρασάτων λουκάνικων – «Επιστρέψτε τα στο χώρο που τα αγοράσατε» προειδοποιούν οι Υγειονομικές υπηρεσίες

Αποσύρεται από την Κυπριακή αγορά παρτίδα κρασάτων λουκάνικων – «Επιστρέψτε τα στο χώρο που τα αγοράσατε» προειδοποιούν οι Υγειονομικές υπηρεσίες

Στην ανάκληση παρτίδας καπνιστών κρασάτων λουκάνικων προχώρησαν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες .

Ειδικότερα, πρόκειται για λουκάνικα κυπριακής προέλευσης, με την εμπορική επωνυμία «Χωριάτικα Αλλαντικά Ξυψιτής», με ημερομηνία συσκευασίας 24/03/17 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από τις 22/09/17.
 
Τα λουκάνικα είναι συσκευασμένα σε πλαστική συσκευασία αεροστεγώς κλειστή και το βάρος ποικίλει σε κάθε συσκευασία.
 
Στο πλαίσιο της διεξαγωγής των επίσημων ελέγχων στην αγορά, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν προβεί σε δειγματοληψία του πιο πάνω προϊόντος, το οποίο, μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους έχει διαπιστωθεί ότι δεν συνάδει προς τις σχετικές απαιτήσεις για τους Πολυκυκλικούς Αρωματικούς Υδρογονάνθρακες του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 ως έχει τροποποιηθεί μέχρι σήμερα, για τον καθορισμό μέγιστων επιτρεπτών επιπέδων για ορισμένες ουσίες οι οποίες επιμολύνουν τα τρόφιμα.

 Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την επιχείρηση τροφίμων που διακινεί το εν λόγω προϊόν στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρση όλης της ποσότητας της συγκεκριμένης παρτίδας.
 
Επειδή όμως, κάποια ποσότητα της εν λόγω παρτίδας τροφίμου ενδέχεται να βρίσκεται ήδη στην κατοχή των καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν την κατανάλωσή του και το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το αγόρασαν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Στη Γενεύη ο Ιρανός ΥΠΕΞ για συνάντηση με Ευρωπαίους – «Θα τους ακούσει αλλά δεν θα διαπραγματευτεί»

LIVE: Στη Γενεύη ο Ιρανός ΥΠΕΞ για συνάντηση με Ευρωπαίους – «Θα τους ακούσει αλλά δεν θα διαπραγματευτεί»

Το Ισραήλ συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές του στο Ιράν, με την Τεχεράνη να απαντά με σφοδρές πυραυλικές επιθέσεις, και με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ θα αποφασίσει εντός δύο εβδομάδων αν θα επιτεθεί στο Ιράν. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE