Μεταφορά φυσικού αερίου σε Ελλάδα και Ιταλία μέσω Τουρκίας

Μεταφορά φυσικού αερίου σε Ελλάδα και Ιταλία μέσω Τουρκίας

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της ρωσικής Gasprom, της ιταλικής Edison και της ελληνικής Depa υπογράφηκε για την μεταφορά του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ελλάδα και την Ιταλία μέσω Τουρκίας.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η συμφωνία υπογράφηκε σήμερα το Διεθνές Οικονομικό φόρουμ στην Πετρούπολη. Με βάση το πρωτόκολλο ο αγωγός Turkish Stream θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη με μια δεύτερη γραμμή αγωγού μεταξύ Τουρκίας - Ελλάδας και Ιταλίας και θα στηριχθεί ο αγωγός Ευρώπη Ποσειδών.

 

Απο ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE