ΑΚΕΛ: Παραδοχή Χρίστου για πρόταση να κατέλθει στις Προεδρικές – Αρνήθηκε και πρότεινε άλλους δυο

ΑΚΕΛ: Παραδοχή Χρίστου για πρόταση να κατέλθει στις Προεδρικές – Αρνήθηκε και πρότεινε άλλους δυο

Στη βολιδοσκόπηση του, για να είναι υποψήφιος του ΑΚΕΛ στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές και τους λόγους που δεν αποδέχθηκε την πρόταση αυτή, αναφέρεται με ανακοίνωση του την Τρίτη (6/6), ο τέως Δήμαρχος Λεμεσού, Ανδρέας Χρίστου, ο οποίος αντιπρότεινε ως ιδανικότερες επιλογές τις υποψηφιότητες Κίκη Καζαμία και Τάκη Χατζηγεωργίου.

Συγκεκριμένα, ο κ.Χρίστου αναφέρει πως, τον Απρίλιο του 2017 "μου έγινε βολιδοσκόπηση κατά πόσο, σε περίπτωση καθόδου του ΑΚΕΛ στις Προεδρικές εκλογές με υποψήφιο από την παράταξη μας, θα ήμουν σύμφωνος να περιληφθώ στον κατάλογο που θα εξέταζαν τα συλλογικά όργανα του κόμματος".

Ο ίδιος, συνεχίζει, απάντησε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση και για διάφορους λόγους, δεν θεωρούσε πως μπορούσε να φανεί χρήσιμος και να εξυπηρετήσει τους στόχους που έθεσε το κόμμα, με βασικότερο λόγο τη διαδικασία που εκκρεμεί στο εκλογοδικείο για επανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών, στο Δήμο Λεμεσού.

"Η ακρόαση της αίτησης, μετά από τρεις μήνες διαδικαστικών  θεμάτων, άρχισε μόλις πρόσφατα με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά", συμπληρώνει.

Ο κ.Χρίστου σημειώνει πως έχει αντιπροτείνει, σε περίπτωση που θα προκρινόταν η επιλογή υποψηφίου από το ΑΚΕΛ, , τους Κίκη Καζαμία και Τάκη Χατζηγεωργίου, "οι οποίοι κατά την γνώμη μου θα μπορούσαν ως στελέχη του ΑΚΕΛ, αλλά και ως πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής, να ανταποκριθούν πιο αποτελεσματικά από εμένα σε αυτό το καθήκον".

Τέλος, διαμηνύει πως ο ίδιος δεν αρνήθηκε ποτέ να προσφέρει και να υπηρετήσει το κόμμα και την παράταξη του, "όπως άλλωστε μαρτυρούν και τα γεγονότα όλα τα χρόνια που είμαι στην ενεργό δημόσια ζωή", ωστόσο υποδεικνύει ότι αναγκάζεται να προβεί στη συγκεκριμένη γραπτή δήλωση "για όσους καλόπιστα ενδιαφέρονται, αλλά κυρίως για όσους αναφέρονται στην άρνηση μου".

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE