Και η Μαυριτανία διακόπτει διπλωματικές σχέσεις με Κατάρ

Και η Μαυριτανία διακόπτει διπλωματικές σχέσεις με Κατάρ

Η Μαυριτανία, χώρα της Δυτικής Αφρικής και μέλος του Αραβικού Συνδέσμου, διέκοψε την Τρίτη (6/6) σχέσεις με το Κατάρ λόγω της φερόμενης "υποστήριξης τρομοκρατών" της χώρας, είπε η κρατική υπηρεσία ειδήσεων.

Οι ισχυρότερες χώρες του αραβικού κόσμου - μεταξύ των η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - διέκοψαν διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ τη Δευτέρα, ισχυριζόμενες ότι υποστηρίζει ισλαμιστές μαχητές και το Ιράν.

"Το κράτος του Κατάρ έχει συνδέσει τις πολιτικές του (...) με την υποστήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων και τη μετάδοση εξτρεμιστικών ιδεών", είπε το υπουργείο Εξωτερικών σε σε δήλωσή του στην αραβική γλώσσα που εξέδωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών της Μαυριτανίας.

"Αυτό έχει ως αποτέλεσμα βαριές απώλειες ανθρώπινης ζωής σ` αυτές τις αραβικές χώρες, στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο".

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι ιρανικές επιθέσεις έχουν σκοτώσει 13 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό άλλων 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE