Ιράν: Οκτώ νεκροί από συντονισμένες επιθέσεις στη Βουλή και το μαυσωλείο Χομεϊνί στη Τεχεράνη

Ιράν: Οκτώ νεκροί από συντονισμένες επιθέσεις στη Βουλή και το μαυσωλείο Χομεϊνί στη Τεχεράνη

Συντονισμένες επιθέσεις σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην Τεχεράνη. Στο στόχαστρο μπήκαν η Βουλή -όπου υπάρχουν επτά νεκροί- το μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, όπου γίνεται λόγος για επίθεση αυτοκτονίας και ένας σταθμός του μετρό.

Αρχικά ακούστηκαν πυρά ακούστηκαν στο εσωτερικό του ιρανικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Tasnim. 

Τουλάχιστον ένας φρουρός σκοτώθηκε και άλλα οκτώ άτομα τραυματίστηκαν. Το ίδιο πρακτορείο αναφέρει ότι αρκετοί κρατούνται όμηροι στο εσωτερικό του κτιρίου.

Ο βουλευτής Ελίας Χαζράτι δήλωσε στο PressTV ότι οι δράστες έφεραν καλάσνικοφ και ένα πιστόλι.

Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι τρία άτομα άνοιξαν πυρ στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, σε Κοιμητήριο στο νότιο τμήμα της Τεχεράνης. Ένας κηπουρός σκοτώθηκε και αρκετά ακόμα άτομα τραυματίστηκαν.

Tα κρατικά ΜΜΕ μιλούν για επίθεση αυτοκτονίας, δεδομένου ότι το ένα άτομο ανατινάχθηκε. Δύο ακόμα συνελήφθησαν.

Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες και για έκρηξη σε σταθμό του μετρό.

Από in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE