Η Ισπανική κυβέρνηση απαντά στην Καταλονία - Το δημοψήφισμα δεν θα γίνει

Η Ισπανική κυβέρνηση απαντά στην Καταλονία - Το δημοψήφισμα δεν θα γίνει

«Αυτό το δημοψήφισμα δεν πρόκειται να διεξαχθεί γιατί είναι παράνομο» ήταν η απάντηση της ισπανικής κυβέρνησης στην ανακοίνωση του προέδρου της Καταλονίας για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία την 1η Οκτωβρίου.

Η ισπανική κυβέρνηση θα εμποδίσει οποιαδήποτε προσπάθεια να προχωρήσει η διαδικασία για την ανεξαρτησία στην Καταλονία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ινίγο Μέντες ντε Βίγο, μετά την ανακοίνωση από τον επικεφαλής αυτής της βορειοανατολικής ισπανικής περιφέρειας της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος για την απόσχιση την 1η Οκτωβρίου.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια που εξελίσσεται από μια ανακοίνωση σε γεγονός θα προσβληθεί από την κυβέρνηση», δήλωσε ο Μέντες ντε Βίγο σε συνέντευξη Τύπου. «Αυτό το δημοψήφισμα δεν πρόκειται να διεξαχθεί γιατί είναι παράνομο.»

Η καταλανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη υπογράψει διάταγμα για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος το οποίο ανακοίνωσε.

Η κεντρική κυβέρνηση έχει εμποδίσει στο παρελθόν προσπάθειες για απόσχιση καταθέτοντας προσφυγές στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας.

Από iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νέα συνάντηση Χριστοδουλίδη- Τατάρ για τα ΜΟΕ- Οι χαμηλές προσδοκίες και η ταφόπλακα στην Ομοσπονδία

Νέα συνάντηση Χριστοδουλίδη- Τατάρ για τα ΜΟΕ- Οι χαμηλές προσδοκίες και η ταφόπλακα στην Ομοσπονδία

Σε μια προσπάθεια να προχωρήσει η συζήτηση για τα ΜΟΕ, όπως αποφασίστηκε στη διάσκεψη της Γενεύης, τον περασμένο Μάρτιο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, συναντάται σήμερα στις 11 το πρωί, με τον Ερσίν Τατάρ, στο γραφείο του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

BEST OF TOTHEMAONLINE