Για την κρίση με το Κατάρ συνομίλησαν Τραμπ και Σίσι

Για την κρίση με το Κατάρ συνομίλησαν Τραμπ και Σίσι

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι συζήτησαν σχετικά με τη διπλωματική κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ πολλών αραβικών κρατών και του Κατάρ και την ανάγκη να υπάρξει ενότητα στον Κόλπο κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης σήμερα, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Αυτή ήταν η τέταρτη επαφή του Τραμπ με ηγέτες της περιοχής αφότου χώρες του Κόλπου διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ τη Δευτέρα, καθώς προσάπτουν στη Ντόχα ότι υποστηρίζει την "τρομοκρατία" και διατηρεί σχέσεις με το Ιράν.

Κατά τη διάρκεια των επαφών αυτών ο Τραμπ υπογράμμισε ότι θέλει να υπάρξει ενότητα στον Κόλπο, ωστόσο κατέστησε επίσης σαφές πως θεωρεί ότι είναι ανάγκη το Κατάρ να βελτιώσει τη συμπεριφορά του, είπε ο αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Ο Τραμπ απέκτησε περισσότερη οικειότητα με ηγέτες κρατών του Κόλπου τον περασμένο μήνα, όταν συμμετείχε στη σύνοδο του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ λόγω των σχέσεων της Ντόχας με την Τεχεράνη - τα κράτη αυτά θεωρούν το Ιράν τη μεγαλύτερη εξωτερική απειλή για την περιοχή - και διότι της προσάπτουν πως υποστηρίζει ισλαμιστικές και τζιχαντιστικές οργανώσεις, τη μεγαλύτερη εσωτερική απειλή κατ` αυτά.

Ο Τραμπ προχώρησε σε μια δήλωση η οποία προκάλεσε οργή στο Ιράν αυτή την εβδομάδα, σημειώνοντας ότι προσεύχεται για τα θύματα της διπλής επίθεσης στην Τεχεράνη την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η σουνιτική τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, πριν προσθέσει ότι "τα κράτη που υποστηρίζουν την τρομοκρατία διακινδυνεύουν να γίνουν θύματα του κακού που προωθούν".
 

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE