«Έσβησε» ο Στέλιος Σαββίδης γνωστός ως «Κανάρης» του απελευθερωτικού αγώνα του 55-59

«Έσβησε» ο Στέλιος Σαββίδης γνωστός ως «Κανάρης» του απελευθερωτικού αγώνα του 55-59

Σε ηλικία 94 ετών απεβίωσε σήμερα ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Στέλιος Σαββίδης, γνωστός ως «Κανάρης» του απελευθερωτικού αγώνα του 1955-1959.

Ο Στέλιος Σαββίδης, πεθερός του πρώην Εισαγγελέα της Αστυνομίας και νυν δικηγόρου Δημητράκη Σαββίδη, διατηρούσε στον αμπελώνα του στην κοινότητα Δρυνιά το κρησφύγετο με το όνομα « Αετοφωλιά 1». 

Ο αποθανών έκρυβε στο κρησφύγετο αγωνιστές που δρούσαν ή περνούσαν από την περιοχή, ενώ φρόντιζε και για τον ανεφοδιασμό τους.

Ο Στέλιος Σαββίδης απέκτησε τρία παιδιά την Καλλιρρόη Σαββίδη, την Κρυστάλλα Κυριάκου και τον Χρύσανθο Σαββίδη.

Με καταγωγή από την Λετύμπου και το Πολέμι ο Στέλιος Σαββίδης έζησε όλα τα χρόνια της ζωής του στη Δρυνιά. 

Η κηδεία του  αγωνιστή της ΕΟΚΑ  θα τελεστεί την Πέμπτη, 15 Ιουνίου, η ώρα 15:30  από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Δρυνιάς. 

Παράκληση των οικείων του είναι όπως αντί στεφάνων γίνονται εισφορές για τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Δρυνιάς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Οι Βουλευτικές Εκλογές της 24ης Μαΐου 2026 διαμορφώνονται ήδη ως μία από τις πιο σύνθετες και αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου. Τα δεδομένα του εκλογικού σώματος, οι πρώτες δημοσκοπικές ενδείξεις, η έντονη πολυδιάσπαση του κομματικού σκηνικού και οι εσωτερικές αναταράξεις σε παραδοσιακά κόμματα συνθέτουν ένα περιβάλλον πολιτικής αβεβαιότητας, όπου τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE