ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: «Χρειαζόμαστε και άλλο χρόνο για το πρόγραμμα της Ελλάδας»

ΔΝΤ: «Χρειαζόμαστε και άλλο χρόνο για το πρόγραμμα της Ελλάδας»

Τη δική του εκδοχή για τους λόγους που οδήγησαν στη συγκεκριμένη εκδοχή της συνολικής λύσης έδωσε στο Λουξεμβούργο το Πωλ Τόμσεν, και όπως είπε σε μικρή ομάδα δημοσιογράφων, “αυτή δεν είναι η καλύτερη δυνατή λύση. Η καλύτερη λύση θα προέβλεπε εκταμιεύσεις εδώ και τώρα από εμάς και πλήρες πρόγραμμα”.

“Ωστόσο, όσο πλησιάζαμε προς τον Ιούλιο, καταλαβαίναμε ότι ξεμένουμε από διαθέσιμο χρόνο - χρειαζόμασταν λοιπόν και άλλο χρόνο”, εξηγεί ο κ. Τόμσεν, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

“Συνεπώς αποφασίσαμε την οδό της επί της αρχής έγκριση του προγράμματος, μια πρακτική που χρησιμοποιούμε για να δράσουμε ως καταλύτης στις αποφάσεις για συμφωνία”, ανέφερε.

“Η σημερινή συμφωνία είναι καλή για την Ελλάδα, καλή για τα μέλη του ΔΝΤ και καλή για τους Ευρωπαίους, ακριβώς διότι διασφαλίζει τη σταθερότητα του συστήματος”, κατέληξε.

Από την πλευρά του Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ότι  "τώρα υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ".

"Είμαι πλέον πολύ ευχαριστημένος από ότι ήμουν πριν από μια εβδομάδα πολύ δε περισσότερο από ότι ήμουν στις 22 Μαΐου", είπε ο Έλληνας Υπουργός, προσθέτοντας ότι "Με την απόφαση στέλνεται ένα μήνυμα στις αγορές με βάση τα δικά τους κριτήρια".

Ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, απάντησε πως η ΕΚΤ είναι ένας ανεξάρτητος φορέας και δεν αποφασίζει το Eurogroup επί αυτού του ζητήματος.

Ο Ε.Τσακαλώτος πρόσθεσε ότι από την απόφαση του Eurogroup αλλά και τις δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ υπάρχει ένα σαφές μήνυμα.

Επιπλέον αναφερόμενος στη σύνδεση της αποπληρωμής του χρέους με τη ρήτρα ανάπτυξης, είπε ότι "το χρέος εξαρτάται πλέον από την ανάπτυξη και από τον ρυθμό που θα πετύχουμε".

Έδωσε τέλος ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η ΕΕ ασχολείται πλέον ενώ αναφέρθηκε και στην ίδρυση επενδυτικής τράπεζας.

Κατέληξε δε πως η Ελλάδα δέχθηκε την απόφαση διότι, όπως είπε, "δεν έπρεπε να αφήσουμε το τέλειο να γίνει ο εχθρός του καλού". Ο Υπουργός άφησε ανοιχτό η Ελλάδα να μην εκταμιεύσει ποτέ τα χρήματα του ΔΝΤ.

ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Έξαρση τριών εποχικών λοιμώξεων στην Κύπρο - Μεγάλη πίεση στα νοσηλευτήρια

• Καζακστάν: Το τελευταίο μήνυμα επιβάτη στη σύζυγό του πριν την συντριβή του αεροσκάφους - Βίντεο

• «Αλμυρό» βούτυρο: Γιατί γίνεται όλο και πιο ακριβό - Εκτόξευση των τιμών σε όλη την Ευρώπη

• Google: Ξεκινά την παρακολούθηση όλων των συσκευών σε 8 εβδομάδες

• Τα στατιστικά του ΑΠΟΕΛ - Οι νίκες, οι σκόρερ και η βαθμολογία

• Πέντε αθλήτριες που παίρνουν «χρυσό» μετάλλιο ποζάροντας σε γνωστή πλατφόρμα



ΗΠΑ: Η ανάπτυξη των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προάγει τη συνεργασία

ΗΠΑ: Η ανάπτυξη των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προάγει τη συνεργασία

Στην ίδια λογική που τήρησε η αμερικανική διπλωματία και στο Τουρκο-λιβυκό μνημόνιο- χωρίς να καταδικάζει ανοικτά τις ενέργειες της Τουρκίας-κινήθηκε ο εκπρόσωπος του Στέιντ Ντιπάρτμεντ κληθείς από το ΡΙΚ να σχολιάσει την πρόθεση της Αγκυρας να εκμεταλλευτεί τις εξελίξεις στη Συρία και να δημιουργήσει τετελεσμένα προωθώντας την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών οι οποίες θα διαγράφουν από τον χάρτη την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top