Η Κούβα καταγγέλλει την εξαγγελθείσα πολιτική Τραμπ εναντίον της

Η Κούβα καταγγέλλει την εξαγγελθείσα πολιτική Τραμπ εναντίον της

Η κυβέρνηση της Κούβας «κατήγγειλε» τα μέτρα που αποφάσισε να ληφθούν εναντίον της νήσου ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας λόγο για μια εξέλιξη που πλήττει τις διμερείς σχέσεις.

Η Αβάνα κρίνει ότι η Ουάσινγκτον ξαναγυρίζει στις εξαναγκαστικές μεθόδους του παρελθόντος με τη νέα πολιτική που αποφάσισε να υιοθετήσει όσον αφορά τις σχέσεις ΗΠΑ-Κούβας, σύμφωνα με μια κυβερνητική ανακοίνωση που αναγνώστηκε στο  χθεσινό  απογευματινό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης.

Για την κυβέρνηση της Κούβας, τα αμερικανικά "νέα μέτρα για να σφίξει κι άλλο το εμπάργκο" που είχε επιβληθεί το 1962 είναι "καταδικασμένα να αποτύχουν" και σε κάθε περίπτωση δεν θα εξασθενήσουν την επανάσταση στη νήσο.

Ακόμη, η Αβάνα κατηγόρησε την κυβέρνηση Τραμπ ότι χρησιμοποιεί το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για πολικές σκοπιμότητες.

Μολαταύτα, η Κούβα επανέλαβε ότι έχει τη βούληση να συνεχίσει έναν "διάλογο με αμοιβαίο σεβασμό" με τις ΗΠΑ, τονίζοντας πως θέλει τη διμερή "συνεργασία σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος" αλλά χωρίς να αμφισβητείται η εθνική της κυριαρχία.

Χθες Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στο Μαϊάμι ότι ακυρώνει μονομερώς την συμφωνία των ΗΠΑ με την Κούβα για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων που είχαν συνάψει ο Ραούλ Κάστρο και ο Μπαράκ Ομπάμα το 2015.

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE