Νέος ισχυρός σεισμός 5,2 ρίχτερ νότια της Λέσβου

Νέος ισχυρός σεισμός 5,2 ρίχτερ νότια της Λέσβου

Ο ισχυρός μετασεισμός που "εύχονταν" οι σεισμολόγοι σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου - έξι μέρες μετά τα 6,1 ρίχτερ που προκάλεσαν το θάνατο μιας 43χρονης γυναίκας και την εξαφάνιση του χωρού Βρίσα- και αφού από νωρίς το πρωί καταγράφονταν αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις.

Η σεισμική δόνηση των 5,2 βαθμών σημειώθηκε στις 22:50 στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λέσβου και κοντά στα τουρκικά παράλια, σύμφωνα με ανακοινωθέν του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Έως τώρα δεν είναι γνωστό εάν υπάρχουν τραυματίες ή υλικές ζημιές.

Η δόνηση των 5,2 Ρίχτερ τρόμαξε τους κατοίκους της Λέσβου αλλά καθησύχασε τους σεισμολόγους οι οποίοι επισήμαιναν την ανάγκη να υπάρξει ένας ισχυρός μετασεισμός για να εκτονωθεί η σωρρευμένη ενέργεια που συνεπάγεται η αρχική δόνηση της Δευτέρας.

Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι ο νέος ισχυρός σεισμός καταδεικνύει ότι η σεισμική ενέργεια εκτονώνεται.Τον ενέταξε στην μετασεισμική ακολουθία, καθώς όπως είπε  είνια μία κλάση μεγέθους μικρότερος από τον κύριο σεισμό των 6,1 Ρίχτερ.

Στο ίδιο ενθαρρυντικό πλαίσιο, είπε, εντάσσονται και οι προγενέστεροι ισχυροί μετασεισμοί, με πέντε δονήσεις 4,8 έως 4,1 Ρίχτερ να έχουν καταγραφεί τα τρία τελευταία εικοσιτετράωρα.

Από thetoc.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.