ΥΓΕΙΑ

Ιατρική τεχνολογία της NASA στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Ιατρική τεχνολογία της NASA στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Η υποστήριξη των ατόμων, που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, γίνεται σήμερα με την εισαγωγή και χρήση καθετήρων και ενδοφλεβίων μικροσυσκευών, ώστε ο εξειδικευμένος εντατικολόγος να αξιολογήσει τα στοιχεία, να ρυθμίσει την αγωγή που χορηγεί στον πάσχοντα και να ελαττώσει τις επιπλοκές.

Τα νέα επιστημονικά δεδομένα που βασίζονται στα πρότυπα της διαστημικής ιατρικής η οποία ήδη εφαρμόζεται από τη NASA, συμβάλουν θετικά στην αντιμετώπιση των ασθενών που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στη διεθνή συνάντηση επιστημόνων, που συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ) με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (ESICM).


Το τέλος στις επώδυνες και επεμβατικές μεθόδους για την παρακολούθηση των προβλημάτων του κυκλοφορικού συστήματος στον βαρέως πάσχοντα ασθενή, που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, υπόσχονται οι νέες τεχνικές καταγραφής και εκτίμησης των ζωτικών λειτουργιών, οι οποίες παρουσιάστηκαν το πρωί της Παρασκευής. Πρόκειται για ασφαλείς και ανώδυνες διαδερμικές εφαρμογές, που παρέχουν διαρκώς στον ιατρό πολύτιμες πληροφορίες για την έγκαιρη θεραπεία του ασθενούς.


Η υποστήριξη των ατόμων, που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, γίνεται σήμερα με την εισαγωγή και χρήση καθετήρων και ενδοφλεβίων μικροσυσκευών, ώστε ο εξειδικευμένος εντατικολόγος να αξιολογήσει τα στοιχεία, να ρυθμίσει την αγωγή που χορηγεί στον πάσχοντα και να ελαττώσει τις επιπλοκές

.
Οι νέες τεχνικές ανατρέπουν την παραδοσιακή πρακτική, διευκολύνουν τον επιστήμονα, μειώνουν κατά περίπου 15% το χρόνο παραμονής στη ΜΕΘ και συγχρόνως περιορίζουν τον κίνδυνο ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.
Όπως επεσήμανε η καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου, οι μέθοδοι αυτοί παρακολουθούν και εκτιμούν με αναίμακτο τρόπο την μικροκυκλοφορία. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον επιστήμονα, χωρίς κίνδυνο επιπλοκών, να προσαρμόζει κάθε λεπτό την αγωγή στους βαρέως πάσχοντες. Οι τεχνικές αναμένεται να εφαρμοστούν άμεσα σε κεντρικά νοσοκομεία των Αθηνών. «Όπως καταλαβαίνετε, μειώνοντας το χρόνο παραμονής στη ΜΕΘ, θα αυξήσουμε τη δυνατότητα νοσηλείας μεγαλύτερου αριθμού ασθενών, κάτι που ενισχύει την πιθανότητα επιβίωσης όσων χρήζουν εντατικής υποστήριξης» σημείωσε η κ. Κοτανίδου.


Επιπροσθέτως, οι διεθνούς κύρους επιστήμονες από το χώρο της Εντατικής Θεραπεία, τόνισαν ότι η φυσική παρουσία του εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και η αυτοθυσία που καλούνται να δείξουν όσοι συνεργάζονται για να υποστηρίξουν τον βαρέως πάσχοντα, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες, είναι εκείνοι οι παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα νοσηλείας και την καλή έκβαση των ασθενών.

Από naftemporiki.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Πληθωρισμός: Μειώσεις σε καύσιμα και ρεύμα, αυξήσεις σε γεωργικά προϊόντα τον Οκτώβριο

• Μαθητής στη Λευκωσία πήγε σχολείο με 15.000 ευρώ και τα έδινε σε συμμαθητές του – Πήρε και καθηγητής χρήματα

• Για καφέ πήγαν ΠτΔ και Ερντογάν – Η «μπερδεμένη» συνομιλία - Όσα γράφει ο τουρκικός Τύπος

• Βασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την αναγκάζει να αποσυρθεί από τις υποχρεώσεις της

• Έκλεψαν αρμόνιο μεγάλης αξίας από μουσικό σε μπαράκι - «Έκαψε» μαρτυρία 30χρονο

• Βασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την αναγκάζει να αποσυρθεί από τις υποχρεώσεις της



Τι συζήτησαν Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και Ερντογάν – Το μήνυμα που του έστειλε για το Κυπριακό - Βίντεο

Τι συζήτησαν Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και Ερντογάν – Το μήνυμα που του έστειλε για το Κυπριακό - Βίντεο

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Βουδαπέστη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε την ευκαιρία να μιλήσει με διάφορους ηγέτες χωρών μεταξύ και τους και τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top