ΗΠΑ: Νεκρός ο «μεγάλος μουφτής» του ISIS, Τούρκι αλ Μπινάλι

ΗΠΑ: Νεκρός ο «μεγάλος μουφτής» του ISIS, Τούρκι αλ Μπινάλι

Σε αεροπορική επίθεση, που εξαπέλυσε ο δυτικός συνασπισμός δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, πέθανε ο Τούρκι αλ Μπινάλι, ο «μεγάλο μουφτή» ή ιμάμης της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Ο Μπινάλι ήταν ο πιο προβεβλημένος ιεροκήρυκας του Ισλαμικού Κράτους και εμφανιζόταν τακτικά στα προπαγανδιστικά βίντεο της οργάνωσης.

«Οι δυνάμεις του συνασπισμού σκότωσαν τον Τούρκι αλ Μπινάλι, τον "μεγάλο μουφτή" του ΙΚ σε μια αεροπορική επιδρομή της 31ης Μαΐου στην Μαγιαντίν της Συρίας», τονίζει η ανακοίνωση.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ είχε επιβάλει κυρώσεις στον Μπινάλι για την συμμετοχή του στην στρατολόγηση ξένων μαχητών από το Ισλαμικό Κράτος.


 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Θάνατος 17χρονου: Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι τέσσερις ανήλικοι - Κατηγορήθηκαν γραπτώς

Θάνατος 17χρονου: Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι τέσσερις ανήλικοι - Κατηγορήθηκαν γραπτώς

Οι τέσσερις 17χρονοι που συνελήφθησαν την Κυριακή, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης θανάτου του 17χρονου στον προαύλιο χώρο της Τεχνικής Σχολής Πάφου, θα κατηγορηθούν γραπτώς για τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και ακολούθως θα αφεθούν ελεύθεροι, δήλωσε ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Επιχειρήσεων Πάφου, Μιχάλης Νικολάου.

BEST OF TOTHEMAONLINE