ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Φωνάζει απελπισμένος πατέρας - Η γυναίκα του έδωσε το παιδί τους για υιοθεσία χωρίς την συγκατάθεσή του

ΚΥΠΡΟΣ:  Φωνάζει απελπισμένος πατέρας - Η γυναίκα του έδωσε το παιδί τους για υιοθεσία χωρίς την συγκατάθεσή του

Μια περίεργη υπόθεση υιοθεσίας, καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πολίτης", πατέρας προειδοποιούσε ότι το παιδί ήταν δικό του και πως το ήθελε, αυτό δηλώθηκε αγνώστου πατρός και με τη συγκατάθεση των αρμοδίων υπηρεσιών, δόθηκε για υιοθεσία. 

Να σημειωθεί ότι, το ζεύγος, είναι Ρομά, συζεί σε περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου και έχει άλλα τρία παιδιά. 

Το θέμα, ήρθες στο φως της δημοσιότητας, όταν ο Ρουμάνος πατέρας του παιδιού, με επιστολή του στην Αστυνομία της περιοχής όπου διαμένει στην ελεύθερη Αμμόχωστο και στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, προειδοποιούσε ότι η γυναίκα του, επίσης από την Ρουμανία, που ήταν έγκυος, θα έδινε το παιδί τους για υιοθεσία, ενώ ο ίδιος ήταν αντίθετος με αυτό.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον "Πολίτη", είναι άγνωστο για ποιο λόγο, η επιστολή του Ρουμάνου πατέρα αγνοήθηκε και όπως πληροφόρησε ο ίδιος την Αστυνομία, η σύζυγός του γέννησε, δήλωσε το παιδί ως αγνώστου πατρός, όπως υποστηρίζει ο ίδιος και αυτό δόθηκε για υιοθεσία σε ζεύγος από άλλη πόλη. 

Επίσης, άγνωστο είναι και το πως βρέθηκαν οι θετοί γονείς και ποιος κίνησε τις διαδικασίες της υιοθεσίας, ώστε αυτό να δοθεί αμέσως μετά τον τοκετό.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, ο πατέρας εμφανίζεται δυσαρεστημένος με το Γραφείο Ευημερίας, ωστόσο όπως υποστηρίζει, τον παρέπεμψαν να διορίσει δικηγόρο και να διεκδικήσει δικαστικώς την κηδεμονία του παιδιού του.

Η περίεργη αυτή υπόθεση, μελετάται από την Αστυνομια, ωστόσο, από τη στιγμή που το βρέφος δόθηκε ήδη για υιοθεσία και τηρήθηκαν όλοις οι νόμιμες διαδικασίες, δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΥΠΕΞ: Σημαντικά μηνύματα για Κυπριακό στο Ψήφισμα για το Βαρώσι

ΥΠΕΞ: Σημαντικά μηνύματα για Κυπριακό στο Ψήφισμα για το Βαρώσι

Το Υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την υιοθέτηση Ψηφίσματος από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, με το οποίο καλεί για την άμεση επιστροφή της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων στους νομίμους κατοίκους της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top